Acasă Local Târgurile de turism au atras oamenii la munte

Târgurile de turism au atras oamenii la munte

Din ce în ce mai multe persoane din ţară, dar şi din străinătate vin la munte în Valea Jiului, după ce au văzut ofertele târgurilor de turism organizate în ţară. „Am participat la o serie de târguri de turism şi mereu am dus oferte, pliante şi CD-uri, iar acum avem deja oameni care ne sună să ne ceară oferta pentru Revelion. Acum am mediat cazarea şi Revelionul pentru un grup de turişti ce vor să vină în munte la noi. Este bine că lumea a auzit de noi şi că ajungem să ne promovăm astfel locurile“, a spus Romeo Roşia, director al Centrului de Informare Turistică Valea Jiului.

Preţurile practicate de cei ce au pensiuni în munte sunt aceleaşi cu cele de anul trecut, iar locurile pentru Revelion au fost rezervate chiar şi de la începutul anului. Locuitorii din Valea Jiului pot opta însă pentru oferta din staţiunile de pe litoral sau din cele balneare ori chiar din străinătate. Preţurile sunt variate şi pornesc de la 600 de lei, într-o staţiune balneară din ţară, până la 6.000 de lei în Thailanda sau Brazilia. La agenţiile de turism, un sejur de cinci nopţi la un hotel de patru stele de pe litoralul românesc, în care este inclusă şi masa de Revelion, costă între 1.200 şi 1.500 de lei, în timp ce într-o staţiune balneară acelaşi sejur ajunge la maximum 1.200 de lei. În Austria, un Revelion costă 1.400 de lei, dar turiştii din Valea Jiului pot opta şi pentru circuite în mai multe ţări europene, cu autocarul şi cazare timp de şase – nouă nopţi, la preţuri de până la 1.800 de lei. Cei care vor însă un Revelion la soare într-o staţiune exotică pot plăti aproximativ 5.000 de lei de persoană şi vor avea parte de o călătorie cu avionul până în Thailanda, de unde sunt duşi cu autocarul într-un tur de nouă nopţi în mai multe locuri.

Cei de la agenţiile de turism spun că din Valea Jiului se pleacă în special spre Grecia, unde un sejur este de cel puţin 200 de euro.

Exit mobile version