Acasă Local 15 angajaţi ai Primăriei Craiova, anchetaţi de Parchet

15 angajaţi ai Primăriei Craiova, anchetaţi de Parchet

15 angajaţi ai Primăriei Craiova sunt cercetaţi de Parchetul Judeţean în urma unei sesizări făcute de Camera de Conturi Dolj, care a verificat actele contabile ale administraţiei locale aferente anului 2006. În urma neregulilor constatate, controlorii financiari au înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care urmează să stabilească dacă persoanele implicate se fac vinovate de neglijenţă sau abuz în serviciu.
Într-un prim caz, este vorba de nouă inspectori de la Direcţia de Impozite şi Taxe, care nu şi-au dat interesul să recupereze unele datorii de la debitori, astfel că sumele s-au prescris. Este vorba de 36 de amenzi date unor persoane juridice şi 39 unor persoane fizice, în valoare totală de peste 150 de milioane de lei vechi. În alte cazuri, este vorba de datorii acumulate de firme, în valoare de aproape 700 de milioane de lei vechi, după cum a precizat directorul direcţiei, Ioan Văcariu. „Sumele vor fi recuperate de la cei vinovaţi“, a spus acesta. În dosarul de la Parchet figurează şi numele a şase funcţionari şi diriginţi de şantier de la primărie, care nu s-au ocupat aşa cum trebuie de monitorizarea lucrărilor de reparare a unor străzi. Cel mai cunoscut caz este cel al lucrărilor efectuate de firma CIMORET SA, acestea fiind umflate cu 2,67 miliarde de lei vechi.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version