24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraining pentru monitorizarea construcţiei podului Calafat - Vidin

Training pentru monitorizarea construcţiei podului Calafat – Vidin

A doua întâlnire a membrilor Forumului Civil Euroregional Dunărean (FCED), înfiinţat în scopul monitorizării construcţiei podului peste Dunăre, a avut loc săptămâna trecută, la Belogradchik, în Bulgaria. FCED a fost înfiinţat în luna iulie, la iniţiativa reprezentanţilor societăţilor civile din Calafat şi Vidin, pentru a proteja interesele comunităţilor locale din cele două oraşe. Dacă la prima întâlnire s-a pus la punct statutul coaliţiei, la cea de-a doua întrevedere, reprezentanţii autorităţilor publice din cele două oraşe, oamenii de afaceri din zonă, alături de membri ai societăţii Transparency International, au trecut printr-un training privind metodele de monitorizare a construcţiei podului, astfel încât cetăţenii să fie informaţi corect despre lucrările ce se efectuează, locurile de muncă disponibile la firmele ce vor executa lucrări în subantrepriză, implicarea autorităţilor publice în prevenirea şi rezolvarea eventualelor probleme.

Transparency International (Asociaţia pentru Transparenţă) este o organizaţie internaţională nonguvernamentală, care are ca obiective prevenirea şi combaterea fenomenului corupţiei la nivel naţional şi internaţional, în special prin activităţi de cercetare, documentare, informare, educare şi sensibilizare a opiniei publice. Nikolay Tsolov, aplicantul proiectului de monitorizare a construcţiei podului Calafat – Vidin, finanţat din fonduri europene, a invitat trei traineri din cadrul Transparency International Bulgaria, Linka Toneva, Stoycho Stoychev, Vania Kashukeeva-Nisheva, care au ţinut cursurile privind corupţia, efectele acesteia şi metodele de combatere. „De-a lungul timpului, mai multe proiecte în zona noastră, finanţate de Uniunea Europeană, au eşuat din cauza corupţiei. Dorim ca acum, la construirea acestui pod, să facem tot posibilul să protejăm cetăţenii şi să ne asigurăm că potenţialul local este cât mai bine valorificat“, a declarat Tsolov.

Proiectul se desfăşoară în perioada iunie 2007 – mai 2008, Gazeta de Sud fiind partener media în derularea monitorizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII