10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de craioveni beau apă tulbure

Sute de craioveni beau apă tulbure

Rezultatele analizelor probelor de apă recoltate zilele trecute de la robinetele craiovenilor au scos la iveală că, în anumite zone, apa furnizată prin reţeaua publică este tulbure. Potrivit unui comunicat de presă, postat pe site-ul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, „s-au constatat modificări ale parametrului indicator analizat – Turbiditate, care a avut valori situate între 5 şi 21 grd. SiO2, faţă de 5 grd. – valoarea maximă admisă, în următoarele zone: str. Tudor Vladimirescu, str. Frunze, bl. 46 Valea Roşie, str. Ştefan Velovan, str. Anul 1848“.

Totuşi, inspectorii sanitari au dat verdictul că apa este potabilă, deşi, după cum au recunoscut, turbiditatea a depăşit valoarea maximă admisă. Marian Voinescu, inspector-şef al Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul ASP Dolj, a ţinut să precizeze că aceasta nu are nici o legătură cu faptul că apa este sau nu potabilă.

Suspiciuni în privinţa calităţii apei potabile au apărut în urmă cu câteva zile, când în unele cartiere apa de la robinet avea culoare galbenă. Sursa problemelor, după cum a declarat Marian Voinescu, o reprezintă instalarea noilor pompe de către Compania de Apă Oltenia.

„Probleme cu aspectul apei apar atunci când prin conducte ea nu trece şi ele se oxidează, iar când se dă drumul din nou la apă, din cauza presiunii, toate depunerile sunt luate şi ajung în robinete. Apa este însă potabilă. Situaţia neplăcută ar fi fost cauzată de întreruperile de curent, care au dus la sistarea furnizării apei. Furnizarea a fost reluată după câteva zeci de minute, timp în care conductele au început să se oxideze“, a declarat Marian Voinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII