12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrângere de gât... politică

Strângere de gât… politică

PSD şi PRM au ajuns la „cuţite“ în comuna doljeană Leu, după ce viceprimarul, respectiv un consilier s-au luat la bătaie la o petrecere.

Mihai Nicu, consilier local PSD în comuna Leu, fostul primar al localităţii în mandatul 2000-2004, a fost dus duminică seară, în jurul orei 19.00, la Spitalul de Urgenţă Craiova de nepotul său, Marian Nicu, consilierul susţinând că a fost strâns de gât şi lovit cu pumnii de viceprimarul PRM al localităţii, Iulian Cristescu. „Am fost la o petrecere, la fostul antrenor al echipei de fotbal, Creţu. Aici l-au invitat şi pe viceprimar, care a ajuns după mine. Am început să discutăm despre politică şi, pentru că nu am fost de acord cu opţiunile lor, vicele s-a ridicat şi s-a repezit cu mâinile în gâtul meu. M-a ţinut foarte mult şi, după ce am reuşit să-i desfac mâinile, mi-a tras un pumn“, a declarat consilierul Mihai Nicu. După incident, acesta a fost transportat la spital, fiind supus unor investigaţii medicale. Medicii au constatat că a suferit numai o leziune minoră.

 

„Am aruncat cu o hârtie în el“

 

Consilierul a susţinut că a fost strâns de gât destul de rău, fiindu-i pusă viaţa în pericol, însă medicii craioveni nu au confirmat varianta sa. „Este posibil să fi fost strâns de gât, însă nu prezintă leziuni la nivelul gâtului. Pacientul a suferit numai o echimoză la buza superioară şi nu cred că i-a fost pusă viaţa în pericol“, a explicat dr. Liliana Dăbuleanu, medic primar medicină de urgenţă.

Viceprimarul comunei Leu susţine că totul este o exagerare, iar lucrurile nu au stat cum a spus consilierul, care băuse destul de mult duminică. „Lucrurile stau cu totul altfel. Nu l-am lovit pe acest consilier, ci doar am aruncat cu o hârtie în el, un proces-verbal prin care îi arătam ce ilegalităţi a făcut în comună cât a fost primar. Eu nu băusem, pentru că tocmai venisem de la Craiova cu maşina, dar el era destul de afumat. Chiar am cerut să i se ia alcoolemia la spital“, a povestit viceprimarul Iulian Cristescu. Mihai Nicu a spus că a băut în acea seară nu mai mult de o jumătate de litru de vin.

Consilierul PSD s-a prezentat ieri la Institutul de Medicină Legală Craiova, fiind decis să îl acţioneze în instanţă pe viceprimar pentru… tentativă de omor. „La ce fel de oameni sunt, la nivelul lor, îi cred în stare să mă dea în judecată. Îi aştept, pentru că acest consilier şi primarul vor avea multe de spus despre ce ilegalităţi au făcut în comună“, a încheiat viceprimarul.

Consilierul local Mihai Nicu şi viceprimarul Iulian Cristescu au fost colegi de partid – la PSD – până în urmă cu două luni, când acesta din urmă şi-a dat demisia din PSD, intrând în PRM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII