9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a dat startul la ajutoarele de căldură

S-a dat startul la ajutoarele de căldură

Primăria Craiova a dat săptămâna trecută startul la completarea fişelor pentru ajutorul de încălzire. Primii care au putut cere bani de la stat au fost craiovenii care se încălzesc cu lemne, cărbuni sau combustibil petrolier, funcţionarii distribuind cererile necesare încă de joia trecută, la sediul din strada Mitropolit Firmilian nr. 14.

Potrivit directoarei Direcţiei de Asistenţă Socială, Rodica Ţenea, în cazul celor care folosesc energia termică şi gazele naturale, abia ieri vor fi distribuite formularele către Regia Autonomă de Termoficare şi Distrigaz. Cele două instituţii le vor împărţi la rândul lor către asociaţiile de proprietari şi restul beneficiarilor. „La prima oră vom înmâna Termoficării 30.000 de cereri pentru a le înainta preşedinţilor de asociaţii. La Distrigaz, vor fi 10.000 de cereri. Ne-am orientat în funcţie de beneficiarii pe care i-am avut anul trecut“, a menţionat Rodica Ţenea.

În cazul locatarilor de la bloc, formularele vor putea fi ridicate de la asociaţiile de care aparţin, de depunerea lor ocupându-se reprezentanţii acestora. Data-limită până la care pot fi aduse la sediul primăriei de pe Mitropolit Firmilian este 15 octombrie, pentru cei care se încălzesc cu lemne, cărbune şi combustibil petrolier, şi 30 octombrie pentru celelalte două categorii.

După ce vor fi centralizate toate cererile, municipalitatea va emite pentru fiecare o dispoziţie de primar, urmând să înainteze tabelul cu beneficiari către Direcţia pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială (DDFSS) Dolj. „Au apărut majorări la treptele de venit, în cazul energiei termice, ajutorul oferindu-se până la un venit de 615 lei, asta însă din ianuarie 2008. La gaze naturale şi lemne, cărbune, combustibili petrolieri s-a mai modificat şi cuantumul ajutorului, în cazul lor încă din luna noiembrie“, a menţionat Florian Vlăescu, directorul DDFSS Dolj.

După ce vor începe distribuirea ajutoarelor, funcţionarii publici vor forma comisii mixte, ca în fiecare an, pentru a verifica prin sondaj beneficiarii ajutoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS