8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCompania Petrom, amendată pentru poluare

Compania Petrom, amendată pentru poluare

Compania petrolieră SC Petrom SA, membră a grupului OMV, a fost amendată săptămâna trecută de Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu cu 50.000 de lei pentru poluarea solului.

Comisarii de mediu s-au deplasat la Bacea, care face parte din Sectorul 7 al Grupului de zăcăminte Vâlcele-Slătioarele. În parcul 21, reprezentanţii autorităţii de mediu au găsit scurgeri de hidrocarburi pe sol din cele două rezervoare ce aparţin Petrom-OMV. „În incinta Parcului nr. 21 s-au scurs hidrocarburi pe sol din cele două rezervare. Acestea prezintă fisuri în pereţi. Există pericolul de cedare a pereţilor rezervoarelor, lucru ce poate conduce la producerea unei poluări masive a solului şi subsolului“, a declarat comisarul-şef Florin Homorean. „Fiecare rezervor are un dig înconjurător care poate prelua întreaga cantitate de ţiţei dinăuntru. În zonă nu sunt locuinţe şi nu există nici pericol de explozie, deoarece ţiţeiul este o substanţă mai puţin volatilă decât produsele care se pot obţine din el“, a afirmat Florin Homorean. SC Petrom SA a fost amendată pentru „nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu de a preveni deteriorarea mediului geologic“.

 

ISU nu are nici o reacţie

 

Locţiitorul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, plt. Ionuţ Cârciumaru, a declarat ieri că instituţia nu a primit nici o sesizare în acest caz, nici de la CJ al GNM, nici de la Primăria Bacea, nici de la locuitorii din zonă. „După depunerea unei sesizări, reprezentanţii Inspectoratului de Prevenire se vor deplasa la faţa locului, vor evalua situaţia şi vor dispune măsuri“, a declarat la telefon reprezentantul ISU. Atenţionat că tocmai a fost sesizat de presă, plutonierul a răspuns că în asemenea cazuri ISU nu răspunde la sesizări verbale, adăugând că instituţia se va sesiza după citirea materialului în ziar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU