21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBugetul Slatinei a fost rectificat

Bugetul Slatinei a fost rectificat

Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ a fost „văduvit“ săptămâna trecută de 10.000 de lei. Banii erau prinşi în buget la investiţii în învăţământ, pentru reabilitarea Corpului C.

Suma a fost redirecţionată către alt obiectiv nou-introdus în programul de investiţii, respectiv proiectarea unei grădiniţe cu program prelungit (GPP), potrivit administratorului Minel Prina. La solicitarea consilierului Gheorghe Dumitrescu, de la PSD, Prina a explicat că banii sunt doar redistribuiţi până la sfârşitul anului, pentru că nu pot fi cheltuiţi la colegiu în cele două luni care au rămas până în 2008.

Elaborarea proiectului tehnic al GPP costă 100.000 de lei, reprezentând aportul Consiliului Local Slatina, a mai precizat administratorul public. Restul de 90.000 de lei vor fi acordaţi anul viitor.

De asemenea, Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Oltul, care administrează fondurile structurale europene acordate pentru modernizarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, a primit 36.000 de lei pentru realizarea unui studiu de dezvoltare intercomunitară. Nici unul dintre oficialii executivului nu a dat vreun detaliu cu privire la acest studiu. Prina a spus doar că banii reprezintă aportul consiliului local şi sunt transferaţi de la subcapitolul „Iluminat Public – alimentare cu energie electrică“.

În aceeaşi şedinţă, consilierii au aprobat transferarea a 170.000 de lei pentru modernizarea locurilor de joacă pentru copii, sumă luată de la prevederile pentru „Reabilitarea zonei blocurilor 5 şi 7 de pe strada Victoriei“. Ambele obiective sunt cuprinse în programul de investiţii cu finanţare din fondul de rulment.

Nu în ultimul rând, a fost rectificat bugetul creditelor interne. Prevederile de la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică“ au fost diminuate cu 18.000 de lei, sumă destinată majorării creditului intern la capitolul „Învăţământ“. Nici despre destinaţia celor 180 de milioane de lei vechi în învăţământ reprezentanţii executivului n-au spus nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS