10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maşină atacată de un păun

Un aristocrat britanic excentric pretinde că un păun în călduri i-a agresat sexual maşina, cauzând importante pagube materiale, informează site-ul 20minutes.fr. Sir Benjamin Slade spune că pasărea a „atacat“ o maşină Lexus, de culoare albastru-păun. Pagubele se ridică la aproximativ 6.400 de euro, iar Sir Benjamin Slade va încerca să obţină despăgubiri de la compania de asigurări. „Totul a început când pasărea «s-a îndrăgostit» de maşina aceea, de o culoare caracteristică păunilor. Probabil că nu s-a putut controla, a încercat să se urce pe ea şi a lovit-o cu aripile şi cu ciocul atât de puternic, încât va fi nevoie să fie vopsită complet pe una dintre laterale“, povesteşte Sir Benjamin. Reprezentanţii companiei de asigurări nu au fost prea dornici să îi acorde despăgubiri, pentru că spun că nu au mai pomenit ca un păun să atace o maşină.

Amprentă de dinozaur furată

Persoane necunoscute au furat o amprentă de dinozaur veche de 150 de milioane de ani, a anunţat cotidianul elveţian Le Matin. Incidentul s-a petrecut pe situl arheologic Courtedoux, din nordul Elveţiei. Potrivit informaţiilor publicate în ziar, „amprenta“ se găsea pe o bucată de stâncă având diametrul de un metru şi înălţimea de câteva zeci de centimetri şi probabil a fost furată cu ajutorul daltelor şi cleştilor. Cotidianul susţine că amprenta Alozaurului, un dinozaur care a trăit în Jurasicul superior în urmă cu peste 150 de milioane de ani, ar putea fi vândută pe piaţa neagră pentru suma de 6.000 de euro. „Se pare că hoţii aveau cunoştinţe solide de paleontologie şi ştiau exact valoarea şi importanţa piesei pe care au furat-o“, a declarat paleontologul Wolfgang Hug, citat de cotidianul Le Matin.

Campionat mondial de rezolvat cubul Rubik

Aproape 300 de concurenţi au participat weekendul trecut la campionatul mondial dedicat rezolvării cubului Rubik, competiţie ce s-a desfăşurat la Budapesta, oraşul natal al acestui puzzle tridimensional. Concurenţii sosiţi din treizeci de ţări din întreaga lume şi-au arătat măiestria în mai multe probe. În afară de categoria Rubik clasic, în cadrul căreia concurenţii s-au luptat pentru rezolvarea unui cub de 3×3 pătrăţele pe fiecare latură, în şase culori, au existat probe în care li s-a cerut să rezolve cuburi de 4×4 sau 5×5 pătrate, să facă doar cu o singură mână cubul sau legaţi la ochi, existând chiar curajoşi care s-au încumetat să rezolve cubul cu picioarele. Recordul mondial la rezolvarea cubului Rubik este de 9,86 secunde şi îi aparţine francezului Thibaut Jacquinot, fiind stabilit în cadrul unei competiţii organizate în luna mai a anului trecut. Inventatorul acestei jucării, Erno Rubik, a fost şi el prezent la ceremonia de decernare a premiilor acestui inedit campionat mondial

Gafa lui Geri Halliwell

Geri Halliwell s-a pus rău cu colegele sale din proaspăt reunita formaţie Spice Girls, după ce a dezvăluit presei numele noului single al trupei, fără acordul acestora. Potrivit site-ului contactmusic.com, Halliwell a anunţat lansarea noului single semnat Spice Girls, primul în ultimii şapte ani, în cadrul unei emisiuni difuzate de o televiziune britanică.  „S-ar putea să am probleme dacă vă spun, pentru că încă nu am discutat această chestiune cu fetele. Dar totuşi vă anunţ că noul single al formaţiei Spice Girls este gata, se numeşte «Headlines» şi va fi lansat pe 19 noiembrie“, ar fi spus Halliwell. Potrivit cotidianului britanic The Daily Star, celelalte componente ale trupei ar fi fost furioase când au aflat despre gafa pe care a făcut-o colega lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS