Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Piesa „Trei surori“ deschide stagiunea la Târgu Jiu

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din municipiul Târgu Jiu va deschide stagiunea 2007-2008 pe 6 octombrie, la ora 19.00, cu premiera „Trei surori“. Piesa este regizată de Ovidiu Caiţa, decorul fiind semnat de Eliza Labancz, iar costumele, de Clara Labancz.

Valer Dellakeza, Mariana Ghiţulescu, Marian Negrescu, Pompiliu Ciochia, Cosmin Brehuţă, Valeriu Bâzu sunt doar câţiva dintre actorii care vor da viaţă personajelor din celebra piesă de teatru. „Trei surori“ a fost scrisă de dramaturgul rus Anton Pavlovici Cehov în anul 1900 şi a fost reprezentată pentru prima dată în 1901. La deschiderea acestei stagiuni este aşteptat un public foarte numeros.

Mihaela FLOROIU

 

Ministrul sănătăţii vizitează Valea Jiului

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, va veni la sfârşitul acestei săptămâni în Valea Jiului, unde va vizita mai multe unităţi spitaliceşti. Doctorul Dan Magheru, directorul executiv al ASP Hunedoara, spune că vizita ministrului va începe sâmbătă, la Lupeni, unde, de la ora 11.30, va fi inaugurată investiţia de 73 de miliarde de lei vechi, începută în urmă cu 16 ani şi care a fost finalizată în acest an. Nicolăescu va vizita apoi, de la ora 13.00, Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde va avea loc şi o conferinţă de presă.

Vizita ministrului va continua la Haţeg şi se va încheia la Hunedoara, unde va fi inaugurat computerul tomograf.

Diana MITRACHE

 

Minerii, la muncă în Slovacia

Foştii mineri din Valea Jiului sunt recrutaţi de o firmă specializată în

construirea de subansamble pentru industria auto din Cehia şi Slovacia. Reprezentanţii firmei au fost în Valea Jiului şi au cerut sprijin autorităţilor locale pentru a angaja 450 de persoane.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob, spune că slovacii nu sunt interesaţi de personal calificat, ci vor doar ca persoanele care doresc să muncească să fie serioase. „Dacă în urmă cu 20 – 25 de ani Valea Jiului era o zonă care absorbea forţă de muncă, acum se pare că am devenit o zonă care exportă forţă de muncă“, a declarat Iacob-Ridzi.

Diana MITRACHE

Exit mobile version