21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPRM Olt a trecut la PD

PRM Olt a trecut la PD

Biroul Executiv Judeţean al PRM Olt s-a autodizolvat şi peste 50% din membrii săi au trecut la PD, în urma unei fuziuni prin absorbţie.

La baza fuziunii stă un protocol care a fost semnat ieri, la Casa Căsătoriilor, de ex-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PRM, Valeriu Matei, viceprimar al Slatinei, şi de preşedintele PD Olt, Darius Vâlcov. Printre cei care l-au urmat pe Matei se numără 13 vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene, toţi oponenţi ai preşedintelui interimar al PRM Olt, Marin Diaconescu, printre care fostul senator Gheorghe Zlăvog. Cu toţii şi-au dat demisia din funcţiile deţinute în partidul lui Corneliu Vadim Tudor. Valeriu Matei, care ocupa în PRM şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că, în primă fază, gestul va fi repetat de cel puţin 30 de organizaţii locale ale PRM, care cuprind peste 2.500 de membri, adică peste jumătate din numărul total de membri ai Partidului România Mare în judeţ, aproximativ 4.000 de oameni.

Protocolul de fuziune cuprinde opt puncte. Potrivit acestuia, toţi membrii PRM care vor semna adeziuni la PD îşi vor păstra vechimea în activitatea politică. Doi reprezentanţi de la PRM vor deveni vicepreşedinte, respectiv secretar executiv în BPJ-ul democraţilor, lucru valabil şi la nivelul PD Slatina. De asemenea, toate organizaţiile orăşeneşti şi comunale care părăsesc PRM vor avea câte un membru în birourile permanente locale ale PD. Femeile care pleacă din PRM vor avea şi ele un post de vicepreşedinte şi toţi membrii PRM care vor semna adeziuni la PD vor beneficia de toate drepturile şi obligaţiile statutare ale democraţilor, ei putând să candideze pentru posturile de consilieri locali, consilieri judeţeni, primari şi parlamentari, se mai arată în document.

Dizolvarea, hotărâtă de cei 13 peremişti duminică, a venit pe fondul tensiunilor create la nivelul PRM Olt de actualul preşedinte interimar al organizaţiei, ex-pesedistul Marin Diaconescu, şi de Corneliu Vadim Tudor. Valeriu Matei a spus ieri că motivele acestei decizii au fost revenirea lui Diaconescu la conducerea interimară a PRM Olt, după ce îşi prezentase demisia, şi tonul „mai mult dictatorial“ al Tribunului care i-a ameninţat pe cei care s-au opus revenirii lui Diaconescu cu dizolvarea. „La Olt, nu Vadim Tudor a făcut partidul, ca să dicteze el acum dizolvarea organizaţiei. Dizolvarea am hotărât-o noi. Ca şi trecerea la PD“, a declarat Valeriu Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS