13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUniversitatea din Craiova, la 60 de ani

Universitatea din Craiova, la 60 de ani

Deschiderea anului universitar s-a desfăşurat cu fast la Universitatea din Craiova. Numeroase tăieri de panglici, prezentarea investiţiilor şi invitaţi de seamă care le-au urat bun venit bobocilor şi au sărbătorit alături de cadrele didactice 60 de ani de învăţământ superior craiovean.

Universitatea din Craiova a fost ieri în mare sărbătoare, iar emoţiile studenţilor din anul I au concurat cu emoţiile cadrelor universitare. Manifestările au început de la primele ore ale dimineţii, când Ion Vladimirescu, rectorul Universităţii, şi Dumitru Miron, ministru secretar de stat pentru învăţământul universitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, au inaugurat clădirile în care Universitatea din Craiova a făcut investiţii considerabile. Primele pe listă au fost Căminele 6 şi 7 din Complexul TCM, cămine unde s-au investit 80 de miliarde de lei vechi pentru construcţie şi aproximativ 16 miliarde de lei pentru mobilier şi dotări. A urmat biblioteca Facultăţii de Electromecanică din căminul 10, unde Universitatea a investit 18 miliarde de lei vechi, iar la final s-a tăiat panglica la spaţiile de învăţământ din complexul Educaţiei Fizice, o investiţie de aproximativ 9 miliarde de lei.

6.500 de boboci

Deschiderea oficială a anului universitar 2007-2008 a avut loc în Aula Buia a Facultăţii de Agronomie, unde conducerea universităţii i-a întâmpinat pe cei peste şase mii de boboci. „Astăzi este o zi minunată pentru că începem un nou an universitar şi deschidem pentru a 60-a oară anul universitar la Craiova. Am vrut să marcăm această zi prin inaugurarea unor obiective în care noi am investit atât bani, cât şi suflet, iar acum prin această manifestare le urăm bun venit şi celor 6.500 de studenţi din anul I“, a spus Ion Vladimirescu. Momentul solemn al manifestării a fost binecuvântarea pe care ÎPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, însoţit de un sobor de preoţi, a dat-o celei de-a 60-a deschideri a anului universitar.

„Trebuie să facem şi carte“

Studenţii şi profesorii craioveni au fost salutaţi şi de un reprezentant al Ministerului Educaţiei, care le-a urat ca „starea de excelenţă să fie o stare de normalitate în Universitatea din Craiova“. „Am inaugurat astăzi două cămine aşa cum ne-am dori să fie în toate campusurile studenţeşti. Atunci am putea să jucăm în Liga Campionilor Europeni fără probleme. Noi am alocat banii, universitatea i-a investit, constructorii au construit, studenţii le locuiesc acum, dar trebuie să le şi păstreze. Căminele sunt o prioritate, dar trebuie să facem şi carte, trebuie să avem laboratoare, materiale didactice.Toate programele de studiu trebuie să conducă la calificări cu căutare pe piaţa muncii, iar universităţile trebuie să le ofere studenţilor şi posibilitatea de a face practică. Trebuie să ajungem să răspundem la întrebarea: ce ieşim după ce urmăm o facultate?“, a declarat Dumitru Miron. La finalul manifestării, decanii facultăţilor din Craiova au primit diplome şi distincţii din partea conducerii universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII