11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu pistoale şi săbii în Faţa Luncii

Scandal cu pistoale şi săbii în Faţa Luncii

Doi împuşcaţi, dintre care un minor, şi patru tăiaţi. Acesta este bilanţul unei ciocniri ce a avut loc duminică seară între două familii rivale de romi în cartierul craiovean Faţa Luncii.

Duminică, în timp ce membrii familiei Poenaru se deplasau cu două maşini pe strada Budai Deleanu, au fost atacaţi de membrii familiei Miclescu, în zona intersecţiei cu strada Drumul Jiului. În confruntare s-au folosit pistoale cu gaz, neletale, săbii şi bâte. Lucian Poenaru, de 25 de ani, Alin Gabriel Poenaru, de 28 de ani, zis „Patrian“, Ion Miclescu, de 36 de ani, poreclit „Dartanian“, Vasilică Ignat, de 25 de ani, cunoscut ca „Atos“, Alin Zătreanu, de 29 de ani, şi un minor, Nicolae B., de 13 ani, au ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova.

„Bătaia a fost generată de o altercaţie mai veche. Din datele pe care le avem, au fost implicaţi aproximativ 30 de oameni. Am fost alarmaţi doar în momentul în care romii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale“, a declarat comisar-şef Ion Constantin, şeful Poliţiei Municipale Craiova.

La spital au venit duminică seară peste 200 de persoane de etnie romă, rude ale răniţilor. Oamenii legii au intervenit cu mai multe forţe de ordine, inclusiv DPIR, secondaţi de aproximativ 50 de jandarmi. „Chiar şi după ce au rămas aproximativ 25 de oameni din cei veniţi la spital, noi am lăsat cinci echipaje în zonă, patru în curtea spitalului şi unul la intersecţia unde s-a produs incidentul“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

 

Doar unul a rămas în spital

 

În Secţia de reanimare a Spitalului de Urgenţă se mai afla ieri doar Gabriel Poenaru, diagnosticat la internare cu plagă împuşcată în piept şi abdomen şi supus ulterior unei intervenţii chirurgicale. Urmează examinarea medico-legală, care va stabili dacă viaţa i-a fost sau nu pusă în pericol. În funcţie de concluziile medicului legist, se va întocmi dosarul penal în această cauză şi se va face încadrarea juridică a faptei. Lucian Poenaru, rănit în altercaţie cu o sabie în regiunea occipitală, a refuzat internarea şi a părăsit spitalul încă de duminică seară. De asemenea, Ion Miclescu şi Vasilică Ignat, primul suferind un traumatism cranio-facial şi multiple plăgi tăiate, iar cel de-al doilea fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut mediu şi multiple plăgi tăiate pe antebraţul stâng, au plecat la cerere din spital după ce rănile le-au fost pansate. Minorul de 13 ani, care, în urma scandalului, s-a ales cu buza superioară perforată prin împuşcare, a fost examintat de medic, pansat, fără să necesite internare, ca şi Alin Zătreanu, rănit la coapsa dreaptă.

 

Nimeni nu vorbeşte

 

Ancheta poliţiei, condusă de Ion Constantin, este încă în desfăşurare pentru clarificarea stării de fapt. Armele urmează să fie identificate şi ridicate, conform Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj. „Până în prezent, nici unul din nici o tabără nu vrea să dea declaraţii în legătură cu cele întâmplate“, a declarat comisarul-şef Constantin. Până atunci, poliţiştii încearcă să aplaneze conflictul între romi şi asigură ordinea în cartierul Faţa Luncii. În zonele frecventate de membrii celor două grupări s-au luat măsuri speciale de patrulare, pentru a nu se produce alte incidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

51 COMENTARII