11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎnghesuială pentru căminul reabilitat din Petroşani

Înghesuială pentru căminul reabilitat din Petroşani

Studenţii de la Petroşani au început noul an universitar zbătându-se să obţină un loc în singurul cămin reabilitat din campus. Unitatea de cazare are 150 de locuri şi oferă un confort ridicat, pentru că fiecare modul are camere cu două paturi, mobilier nou şi cabină de duş la fiecare două camere, în timp ce tarifele de cazare de aici sunt între 110 şi 130 de lei, în funcţie de tipul de învăţământ pe care îl frecventează studenţii, respectiv cu sau fără plată.

Potrivit administraţiei, prioritate în acest cămin au studenţii din anul I şi integraliştii. Pe de altă parte, studenţii din primul an susţin că nimic nu s-a schimbat, iar ei sunt, ca de fiecare dată, lăsaţi ultimii. „Aştept să fie repartizate camerele celor din anii mai mari şi sper să prind şi eu un loc aici“, a declarat un student din anul întâi. „Nu îmi fac probleme că nu voi avea unde să stau, dar ar fi bine dacă aş avea o cameră în căminul acesta“, a declarat Dorin, din Gorj.

În campusul universitar din Petroşani cazarea studenţilor se face în trei cămine funcţionale, cel de-al patrulea fiind într-un program de reparaţii. Celelalte două însă nu se ridică la aceleaşi standarde, pentru că în fiecare cameră sunt câte patru paturi, iar mobilierul este vechi.

Anul trecut, din cele 1.200 de locuri de cazare pe care Universitatea le-a pus la dispoziţie studenţilor, au fost ocupate prea puţine, deoarece doar aproximativ 300 de studenţi au cerut un loc în cămin.

Universitatea a beneficiat de 3,5 milioane de euro de la guvern prin programul de susţinere şi dezvoltare a infrastructurii instituţiilor superioare de învăţământ.

La Universitatea din Petroşani învaţă 5.500 de studenţi, iar sistemul de învăţământ din cadrul facultăţilor care aparţin de universitate este organizat pe trei cicluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS