17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljChiuariu, dictator între Pinochet şi Saddam

Chiuariu, dictator între Pinochet şi Saddam

Deputatul PLD de Dolj, Horaţiu Buzatu, l-a atacat ieri dur pe ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, pentru acuzaţiile pe care acesta le-a adus organizaţiei americane de luptă pentru democraţie, Freedom House.

„Atacul fără precedent al lui Chiuariu este de neînţeles. Doar dictatorii sud-americani mai fac aşa ceva. Chiuariu are un rol rezervat între Pinochet şi Saddam Hussein. Nici Ceauşescu nu a îndrăznit să se ia de o organizaţie care luptă pentru democraţie“, a spus Buzatu. Deputatul doljean l-a asemuit pe ministrul justiţiei cu fostul preşedinte Ion Iliescu, care a atacat şi el în 2004 Freedom House, spunând că este o instituţie neprofesionistă şi neeuropeană. „Sunt multe similitudini între PSD de atunci şi PNL de acum. Ahmadinejad Chiuariu să-şi dea demisia, dacă e în stare“, a spus deputatul de Dolj. Horaţiu Buzatu a luat apărarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cea care a cerut începerea urmăririi penale împotriva mai multor miniştri din cabinetul Tăriceanu, spunând că s-a săturat de văicăreala permanentă a acestora. „Sunt sigur că DNA are o atitudine fundamentată şi nu cred că este folosită ca poliţie politică. De exemplu, la început, ministrul Păcuraru (Paul Păcuraru – ministrul muncii – n.r.) a negat că ar avea ceva de ascuns, apoi au apărut în presă legăturile sale cu Ilie Morega, liderul PNL din Gorj“, a spus deputatul doljean. Acesta a precizat că speră ca DNA să clarifice lucrurile în ceea ce-i priveşte pe miniştrii liberali, inclusiv cazul ministrului pentru relaţia cu parlamentul, deputatul de Dolj, Mihai Voicu. „Nu cred că este vorba despre apartamentul ANL contractat ilegal de Mihai Voicu, ci despre şpăgile care s-au dat în Dolj pentru numirile din instituţiile descentralizate“, a mai spus Buzatu. În replică, ministrul Voicu nu a dorit să comenteze acuzaţiile liderului PLD Dolj. „Nu comentez ce spune un migrator. Nu mă cobor la un asemenea nivel“, a spus ministrul liberal.

PLD nu vrea guvern de uniune naţională

Deputatul PLD s-a declarat şi împotriva guvernului de uniune naţională anunţat de Radu Berceanu în cazul adoptării moţiunii de cenzură şi a eşecului formării unui guvern PNL-PD-PLD. „România nu e în situaţia unui astfel de guvern, care se formează atunci când sunt derapaje mari. Nu mi se pare viabil. România are nevoie de un guvern politic, nici măcar unul de tehnocraţi. Nu văd nici o posibilitate ca PLD să să participe cu PSD într-un guvern de uniune naţională“, a spus Buzatu, care a precizat că singura soluţie în cazul eşecului formării unui alt guvern o constituie alegerile anticipate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII