7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu venit banii pentru medicamente compensate şi gratuite

Au venit banii pentru medicamente compensate şi gratuite

10,819 milioane de lei au fost alocate judeţului Dolj la rectificarea de buget din septembrie, pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite, bani suficienţi în opinia CAS Dolj pentru a asigura finanţarea corespunzătoare a acestei activităţi până la sfârşitul anului. „Este vorba de peste 100 de miliarde de lei vechi, o sumă mai mult decât consistentă, motiv pentru care nu cred că vor apărea disfuncţionalităţi“, a declarat ieri ec. Aura Gabriela Militaru, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj.

Eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite se realizează în Dolj prin cele 185 de farmacii (dintre care 103 în Craiova şi restul în judeţ), aflate în relaţii contractuale cu CAS Dolj. În urma rectificării, suma totală alocată pentru eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în 2007 ajunge la valoarea istorică de 76,288 milioane de lei.

Datorii plătite până în 2006

Tot la rectificarea bugetară, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a primit fonduri pentru acoperirea datoriilor acumulate în perioada 2003 – 2005. Potrivit CAS Dolj, 7.500 de lei vor intra în conturile furnizorilor de materiale sanitare şi medicamente cu care spitalul a avut contracte neonorate.

La rectificarea de buget, Spitalul de Urgenţă a primit, de asemenea, fonduri pentru decontarea serviciilor realizate, la el şi celelalte spitale din Dolj. Fondurile primite în urma rectificării se ridică la nivelul întregului judeţ la 8,4 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru a acoperi integral serviciile medicale realizate de spitale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU