21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRutiera, tamponată de numărul mare de accidente

Rutiera, tamponată de numărul mare de accidente

Lucrătorii serviciului Poliţiei Rutiere Craiova se confruntă, în ultima perioadă, cu un număr de trei-patru ori mai mare decât media tamponărilor de până acum. Dacă în mod normal, la Poliţia Rutieră se înregistrau 25 – 30 de tamponări pe zi, luni au fost consemnate 91, marţi – 113, miercuri – 103, joi – 100, iar vineri, până la ora 13.00, poliţiştii încheiaseră 30 de procese-verbale de constatare. Conform subcomisarului Emil Zuican, şeful Poliţiei Rutiere Craiova, cauzele numărului foarte mare de accidente rutiere sunt neacordarea de prioritate, nerespectarea semaforizării în intersecţii şi a distanţei regulamentare între autovehicule, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers ori a efectuării manevrei de mers înapoi. „Şoferii se grăbesc şi nu sunt atenţi. Nu vor să înţeleagă că nu se mai circulă ca înainte. Sunt mult mai multe automobile în trafic“, a declarat Zuican. Pe lângă numărul tamponărilor, poliţiştii de la Rutieră se confruntă şi cu accidentele cu victime, care necesită cercetări amănunţite, ori cu autoturismele avariate rău, astfel încât trebuie ridicate şi transportate pe platformă. Insuficienţa cadrelor îşi spune cuvântul prin cozile care se formează zilnic la ghişeul de pe strada Câmpia Islaz.

 

Prea puţini poliţişti

 

În cadrul serviciului Poliţiei Rutiere lucrează în total 55 – 58 de persoane. Dintre acestea, pe fiecare schimb sunt numai şase – opt agenţi, care trebuie să facă faţă asaltului de şoferi care se prezintă la poliţie pentru încheierea proceselor-verbale de constatare. Pe lângă municipiul Craiova, tot Rutierei îi sunt arondate 44 de comune de pe raza judeţului Dolj. „Nu avem suficienţi oameni şi se mai spune că poliţia nu îşi face treaba… S-au făcut demersuri pentru suplimentarea cadrelor“, a mai declarat subcomisarul Zuican.

Pe linie de prevenire a încălcării normelor de circulaţie, lucrătorii serviciului Poliţiei Rutiere au efectuat acţiuni de control. În urmă cu o săptămână, acţiunea acestora a vizat motocicliştii şi scuteriştii care nu respecă legislaţia în domeniu şi au fost aplicate 211 sancţiuni contravenţionale, dintre care 121 motocicliştilor şi 90 scuteriştilor. 24 – 30 septembrie a fost „săptămâna traversărilor neregulamentare“, până în prezent fiind amendaţi 118 pietoni.

 

Asiguratorii înregistrează daune

 

Odată cu creşterea numărului de accidente soldate cu pagube materiale, unii dintre asiguratorii craioveni spun că înregistrează o creştere a numărului de dosare de daune. „Se cunoaşte o creştere a numărului dosarelor de daune. Noi am reuşit să păstrăm o medie constantă a acestui număr, dar ştiu societăţi de asigurări care se confruntă cu mai multe dosare de daune ca urmare a accidentelor“, au declarat surse din cadrul Asirom Craiova. „Se înregistrează o creştere cu aproximativ 10% faţă de media ultimelor luni“, a declarat şi Cristian Paşol, directorul filialei craiovene a Generali Asigurări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII