11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMircea Vintilă cântă pentru studenţii gorjeni

Mircea Vintilă cântă pentru studenţii gorjeni

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj şi Societatea Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi“ le vor oferi în această seară studenţilor din Târgu Jiu un spectacol al cărui cap de afiş este Mircea Vintilă.

GORJ. Studenţii din Târgu Jiu sunt aşteptaţi în această seară la un spectacol la care vor participa Mircea Vintilă şi trupa Brambura. Alături de cunoscutul  cantautor vor urca pe scena amplasată în Piaţa Prefecturii şi Funky DJ, precum şi alte trupe locale. Spectacolul va începe de la ora 20.00 şi îl va avea ca prezentator pe Cătălin Măruţă. Iniţiativa organizării unui concert la debutul anului universitar la Târgu Jiu este o premieră în cei 15 ani de învăţământ superior în judeţ.

Scenă din Germania

Pentru a pregăti spectacolul din această seară, Mircea Vintilă a ajuns la Târgu Jiu încă de sâmbătă, unde a şi organizat o conferinţă de presă. Sosirea în reşedinţa de judeţ a fost însă întârziată de căderile de stânci din Defileul Jiului. Artistul a participat, împreună cu cei care îl însoţeau, la operaţiunea de degajare a carosabilului de bucăţile de rocă ajunse de pe versanţi în calea autoturismului. Mircea Vintilă a declarat că a venit la Târgu Jiu întrucât promisese că va cânta pe 1 octombrie pentru studenţii de aici, cu toate că fusese invitat şi în alte locuri. Pentru acest eveniment va fi instalată în Piaţa Prefecturii o scenă adusă din Germania.
 
Ca acasă

Mircea Vintilă este un participant activ la Festivalul de Folk „Poarta Sărutului“ de la Târgu Jiu, unde susţine recitaluri. „Nici nu mai ştiu de câte ori am venit la Târgu Jiu şi va fi o plăcere să cânt împreună cu trupa Brambura în faţa publicului format în majoritate din studenţi. Am spus că vin cu bucurie şi neapărat cu trupa mea. Nu am mai cântat în această formulă la Târgu Jiu. Sunt nişte muzicieni valoroşi şi atmosfera va fi alta decât până acum. Şi ei au fost studenţi, terminând conservatorul anul acesta. Unul dintre ei este chiar asistent universitar, deci îşi menţine legăturile cu lumea studenţească“, a spus Mircea Vintilă. De precizat că festivitatea de deschidere a anului universitar la Târgu Jiu va fi găzduită de Teatrul „Elvira Godeanu“, începând cu ora 10.00.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU