8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManager nou la Spitalul Judeţean Olt

Manager nou la Spitalul Judeţean Olt

După mai multe încercări nereuşite ale liberalilor, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a revocat vineri dimineaţă pe democratul Mihai Niţă din funcţia de manager al Spitalului Judeţean. El va fi înlocuit cu vicepreşedintele PNL Olt, Florian Dumitrescu, consilier judeţean, propunerea liberalilor fiind votată în cadrul unei şedinţe a Biroului Politic Judeţean, după ce Ileana Ghiţă, preşedinta organizaţiei de femei din PNL Olt, şi-a retras candidatura. Cum a primit ordinul de revocare, şefa Autorităţii de Sănătate Publică, liberala Dana Conea, s-a şi înfiinţat, însoţită de jurişti, la uşa managerului Niţă.

„Am înregistrat ordinul şi am plecat, însoţită de jurişti, să-i aducem la cunoştinţă domnului manager decizia ministrului sănătăţii. Dânsul a ieşit pe uşă mai înainte şi a plecat de parcă noi nici n-am fi existat“, s-a plâns şefa ASP.

 

Democraţii reacţionează

 

Mihai Niţă a declarat, imediat după ce a aflat de revocarea sa, că totul este un abuz. „Asta înseamnă că persoanele care sunt la putere nu cunosc legea şi, ca atare, n-o pot interpreta corect. Indiferent ce ar conţine acel raport de control, era corect să mi se aducă şi mie la cunoştinţă conţinutul lui, să mi se arate negru pe alb unde am încălcat legea, dacă am încălcat-o. Poate că luam decizia de a-l contesta în instanţă, era dreptul meu“, a declarat Niţă, care a spus că va ataca în instanţă ordinul de revocare.

Evenimentul a adus satisfacţie în tabăra liberalilor şi revoltă în cea a democraţilor. Preşedintele PD Olt, Darius Vâlcov, a declarat ieri că totul este un abuz. „Dacă Florian Dumitrescu va ajunge la conducerea Spitalului Judeţean, în curând el va repeta «performanţa» de la Altur, societate adusă în pragul falimentului. Se dovedeşte încă o dată că liberalii rămaşi la putere n-au nici un gând să păstreze oamenii competenţi în funcţii. Ei vor doar să pună mâna cu orice risc pe funcţii acum, pentru că sunt conştienţi de faptul că nu vor mai accede la guvernare 20 de ani după ce vor cădea“, susţine Vâlcov. Preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, a confirmat ieri că Florian Dumitrescu rămâne singurul om pe care liberalii îl vor ca înlocuitor al lui Niţă. Dumitrescu va fi numit pe post cel mai probabil săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS