11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVictimele accidentului aviatic au fost descarcerate

Victimele accidentului aviatic au fost descarcerate

Trei persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion utilitar de mici dimensiuni, tip Diamond 42, cu două motoare şi patru locuri, s-a prăbuşit în Munţii Căpăţânii.

Vâlcea. Marţi, în jurul orei 15.25, la numărul de urgenţă 112 a apelat un bărbat care s-a prezentat ca fiind inginer silvic. Acesta a comunicat că se află la Cantonul Bucium, pe valea râului Cerna, la 22 de kilometri de comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, şi a văzut un avion de mici dimensiuni trecând pe deasupra sa, iar la scurt timp a auzit un zgomot ca şi când acesta s-ar fi prăbuşit. La mai puţin de 20 de minute, altă persoană a semnalat acelaşi lucru. O grupă de jandarmi formată din doi ofiţeri şi şapte subofiţeri a plecat către locul accidentului. „În jurul orei 19.40, prima echipă de jandarmi a ajuns la locul producerii accidentului aviatic, constatând că în avionul distrus în proporţie de 80% nu sunt semne că ar exista supravieţuitori. La scurt timp au sosit şi celelalte echipe de jandarmi, fiind adoptate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei la locul accidentului“, a declarat maiorul Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea, care a fost la faţa locului. Pentru că nu erau supravieţuitori şi existau scurgeri de combustibil, iar la o simplă scânteie se putea produce o explozie, comisia formată la locul accidentului a luat decizia ca operaţiunea de descarcerare să se realizeze a doua zi. Peste noapte, la locul producerii accidentului au rămas şapte jandarmi vâlceni cu misiunea de asigurare a pazei şi protecţiei resturilor rezultate în urma prăbuşirii avionului. O echipă mixtă de descarcerare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi a Autorităţii Aeronautice împreună cu 16 jandarmi vâlceni au plecat ieri, în jurul orei 9.30, în Munţii Căpăţânii, pentru a încerca să scoată trupurile celor trei victime din avionul prăbuşit. Corpurile celor trei persoane au fost aduse pe targă până la un loc accesibil pentru autovehicule, de aici fiind transportate la morga din Râmnicu Vâlcea, pentru stabilirea de către medicii legişti a cauzelor care au condus la deces.

Avionul s-a prăbuşit la două ore după decolare

De asemenea, autorităţile vor căuta cutia neagră a aparatului, pentru a elucida împrejurările accidentului. La anchetă va participa şi o echipă a societăţii din Austria care a construit avionul.
Cei trei au decolat marţi la ora 14.30 de pe Aeroportul din Craiova, către Munţii Căpăţânii, pentru a face măsurători fotometrice. Avionul a dispărut de pe radar două ore mai târziu şi s-a prăbuşit în zona Izvoarele Cernei, de la o altitudine de peste 1.700 de metri.
Cetăţeanul de naţionalitate română care a murit în urma accidentului aviatic a fost identificat. Este vorba de Cătălin Cristian Petcu, de 32 de ani, din Caracal, judeţul Olt. Prefectul judeţului Vâlcea, Anuţa Handolescu, a anunţat că reprezentanţii Ambasadei Austriei la Bucureşti şi soţia românului au fost informaţi despre accident. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS