9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Razie în Sadova


Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, susţinuţi de efective ale Jandarmeriei, au efectuat ieri o razie în comuna doljeană Sadova, satul Gheţa.

Satul Gheţa din comuna doljeană Sadova a cunoscut ieri timp de aproximativ cinci ore o desfăşurare impresionantă de forţe de ordine din partea Jandarmeriei, venite să susţină o acţiune a IPJ Dolj de indisponibilizare a motoscuterelor şi ciclomotoarelor aduse din Italia, fără acte de provenienţă, scoase la vânzare de mai mulţi cetăţeni. „Au fost mai multe sesizări şi către noi, şi către Jandarmerie. Avem o documentare făcută în prealabil. Conform acesteia, am concluzionat că majoritatea vânzătorilor lucrează în Italia sau au rude acolo, iar 80% din aceste mopede, care au fost introduse în ţară şi expuse la vânzare, nu au acte de provenienţă, unele fiind asamblate în ţară după ce piesele au fost aduse din Italia“, a declarat, la faţa locului, comisar-şef Liviu Ţiulescu, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Pe o distanţă de 300 de metri, la 14 imobile, poliţiştii au găsit 80-90 de mopede, scoase la poartă şi expuse, nici unul dintre vânzători neavând autorizaţie conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Acţiunea nu avea cum să fie pe placul comercianţilor de scutere şi mopede la mâna a doua, care s-au văzut cu marfa ridicată din faţa curţii. „Eu am fost duminică în târg la Vădăstriţa, în Olt, cu alt lot de scutere. A venit un domn de la poliţia din Corabia şi mi-a cerut actele de înmatriculare. Mi-a spus că scuterele trebuie duse la Corabia pentru identificare şi că rămân la ei până marţi. Ieri am fost la ei şi mi-au spus că nu mi le dau înapoi, că îmi trebuie autorizaţie de vânzare şi pentru asta îmi confiscă marfa. Acum, cu al doilea lot de scutere, eu nu mai am încredere să le mai dau“, a declarat Nicolae Fortianu, unul dintre vânzătorii de scutere second hand aduse din Italia.

 

Doar proteste verbale în faţa a 65 de jandarmi

 

În ciuda protestelor, acţiunea s-a încheiat fără incidente, iar poliţiştii au transportat motoscuterele în Craiova pentru depozitare până când provenienţa lor va putea fi stabilită cu exactitate. „În funcţie de verificările făcute împreună cu autorităţile italiene, se vor dispune măsurile legale“, a mai declarat Ţiulescu.

În acelaşi timp, patru comisari ai Gărzii Financiare au efectuat controale în cinci localuri din comună, încheiate cu opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 de milioane de lei vechi, confiscarea de ţigări netimbrate Ronson şi Marble şi a şase bidoane cu alcool.

Forţele care au participat la razia din Gheţa au însumat 110 cadre, dintre care 65 de jandarmi conduşi de maior Constantin Iova, şase ofiţeri de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor, zece poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale conduşi de şeful acestuia, comisar Cristinel Ciocoiu din cadrul IPJ Dolj, patru comisari ai Gărzii Financiare, zece lucrători din cadrul Poliţiei Bechet, un echipaj al Serviciului Poliţie Rutieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII