17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

VâlcEa. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă pentru absolvenţi. Aceasta va avea loc vineri la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Râmnicu Vâlcea. Potrivit organizatorilor, la acest târg de joburi sunt invitaţi atât reprezentanţi ai agenţilor economici, cât şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special absolvenţii instituţiilor de învăţământ.
Iulian Răduică, directorul executiv al AJOFM Vâlcea, a afirmat că angajatorii care doresc să încadreze pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc, timp de un an, pentru fiecare tânăr, o sumă lunară în cuantum de unu până la 1,5 salarii de bază minime brute pe economie. „Aceste sume se acordă numai în condiţiile în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt menţinute cel puţin trei ani“, a precizat Iulian Răduică.
Potrivit legislaţiei în domeniul muncii, angajatorii vor primi un salariu de bază minim brut pe ţară pentru absolvenţii şcolilor profesionale şi ai celor de meserii. Pentru tinerii care au terminat un liceu sau o şcoală postliceală, statul va plăti angajatorilor cuantumul a 1,2 salarii. Pentru angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ superior, statul va plăti o sumă reprezentând 1,5 salarii de bază minime. În ceea ce priveşte stimularea absolvenţilor, legea prevede ca aceştia să beneficieze din bugetul asigurărilor pentru şomaj de o primă neimpozabilă, egală cu un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data încadrării în instituţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, a mai spus directorul AJOFM Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU