16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAbsolvenţii au şanse să se angajeze

Absolvenţii au şanse să se angajeze

Absolvenţii de studii medii şi superioare, promoţia 2007, care vor să se angajeze, se vor întâlni mâine cu potenţiali angajatori, la o Bursă a Locurilor de Muncă organizată special pentru ei.

„Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, promoţia 2007, va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, între orele 9.00 – 12.00“, a declarat Daniela Dobrin, directoarea executivă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, organizatorul evenimentului. Bursa este organizată sub egida „2007 – Anul european al egalităţii de şanse pentru toţi“ şi îşi propune să crească gradul de ocupare a forţei de muncă disponibile din rândul absolvenţilor tuturor formelor de învăţământ prin întâlnirea directă a cererii şi ofertei de locuri de muncă. „Aceasta este o oportunitate pentru absolvenţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de muncă, pentru a putea astfel, în cunoştinţă de cauză, să aleagă un loc de muncă ori, în ultimă instanţă, să se reorienteze profesional“, a adăugat Dobrin.

850 de locuri de muncă

 

„Până în prezent am contactat peste 100 de agenţi economici, dintre care 39 şi-au anunţat deja participarea“, a spus Eugen Mirea, şef serviciu în cadrul AJOFM Dolj. Aceştia oferă aproape 850 de locuri de muncă, dintre care 9,7% (faţă de 8% anul trecut) pentru absolvenţi de studii superioare. Aproape 700 de locuri de muncă se adresează absolvenţilor de şcoli profesionale, postliceale, licee industriale sau de altă specializare. La acestea se adaugă şi 70 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi. „Din punct de vedere cantitativ al locurilor de muncă ne situăm la acelaşi nivel. Ele sunt însă diverse“, a adăugat Mirea. Acesta a explicat că domeniile pentru care se solicită cele mai multe locuri de muncă sunt cel al construcţiilor (peste 200) şi cel al industriei constructoare de maşini. Totuşi, se pare că Ford nu este deocamdată printre angajatorii care-şi caută forţă de muncă. Alte domenii de activitate pe care le oferă angajatorii sunt prestări servicii, alimentaţie publică, industrie uşoară, asigurări, comerţ şi chiar construcţii navale (Şantierul Naval Constanţa va fi unul dintre angajatorii prezenţi la evenimnet).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS