10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTarifele la agentul termic, majorate

Tarifele la agentul termic, majorate

Conducerea furnizorului de agent termic din Râmnicu Vâlcea, CET Govora, anunţă majorarea tarifelor la apa caldă şi căldură. Potrivit CET, de la preţul de 159,35 lei pe gigacalorie se va ajunge la 171,90 lei din cauza scumpirii gazelor. Primarul Mircia Gutău susţine că, în prezent, râmnicenii plătesc pentru căldură 108 lei pe gigacalorie deoarece o parte din tarif este subvenţionată din bugetul local. Edilul-şef promite că, în pofida majorării tarifelor, oamenii vor plăti aceeaşi sumă ca şi în iarna trecută.

„Ca să nu mărim preţurile ce trebuie suportate de populaţie, am decis compensarea diferenţelor de tarife. Avem deja un proiect de hotărâre de consiliu local, ce prevede alocarea a 900.000 de lei pentru acoperirea acestei diferenţe sub formă de subvenţii la energia termică furnizată locuitorilor“, a declarat primarul Mircia Gutău.

Propunerea executivului va fi examinată mâine, în şedinţa ordinară de consiliu local, convocată pentru această lună. Gutău spune că a dorit alocarea celor 900.000 de lei deoarece bugetul local va fi rectificat cu o sumă totală de 2,9 milioane de lei. Edilul-şef a mai afirmat că, o dată cu rectificarea bugetară, se va modifica şi lista de investiţii a oraşului: „Vom aloca mai bine de 1,6 milioane de lei pentru unităţile de învăţământ din municipiu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS