22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetaţi pentru contrabandă

Cercetaţi pentru contrabandă

MEHEDINŢI. Cercetările efectuate în cazul capturii de ţigări, cafea, alcool şi petarde după o razie a oamenilor legii efectuată la sfârşitul săptămânii trecute în 13 locaţii din Drobeta Turnu Severin au scos în evidenţă faptul că marfurile de contrabandă provin din Vama de la Gura Văii, conform declaraţiilor şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi, Ion Mirescu.

Ţigările, alcoolul şi cafeaua au fost achiziţionate de cei 13 traficanţi din duty-free-urile din vama Porţile de Fier I şi de pe teritoriul Republicii Serbia.

Anchetatorii vor stabili în cel mai scurt timp modul de trecere frauduloasă, fără documente de provenienţă, a acestora pe teritoriul României. Procurorii au început audierea cetăţenilor implicaţi în trafic transfrontalier cu produse de contrabandă şi, în funcţie de declaraţiile acestora, vor fi chemaţi la audieri şi angajaţi ai vămii şi poliţiei de frontieră. La sfârşitul săptămânii trecute, în cele 13 locaţii din Drobeta Turnu Severin s-au descoperit 23.627 de pachete de ţigări, 90,5 kilograme de cafea, 96 de litri de alcool şi 1.784 de petarde, în valoare de 25.000 de lei. „În depozitele clandestine descoperite de ofiţerii Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi şi ai Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere s-au mai descoperit 57.666 de lei şi 6.605 euro, sume obţinute de infractori pe mărfurile deja vândute“, a declarat Ion Mirescu. Cei 13 riscă să fie trimişi în judecată pentru contrabandă. Poliţiştii de frontieră au în vizor şi alte persoane care se ocupă cu traficul de ţigări şi alcool din Serbia în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS