5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Autocar românesc, furat în Italia

Un grup de turişti români a rămas ieri în Italia după ce autocarul cu care se întorceau acasă a fost furat. După cum informează ediţia on line a cotidianului italian La Stampa, turiştii se aflau într-un hotel din Lido de Jesolo în apropiere de Veneţia. La ora 6.45, în momentul în care aceştia se pregăteau să se îmbarce pentru a porni către Budapesta şi apoi către România, au descoperit că autocarul a dispărut. Deşi au anunţat poliţia, aceasta nu a intervenit, crezând iniţial că este vorba despre o glumă. Grupul era format din 40 de turişti, doi şoferi şi un ghid. Aceştia trebuie să ia legătura cu reprezentanţii Ambasadei României în Italia deoarece doi dintre turişti aveau paşapoartele în autocar.

Olimpia TINCĂ

 

Minoră plecată de acasă

O minoră de 14 ani din Craiova, care a plecat de acasă pe 13 septembrie, a fost dată dispărută de familie, fiind căutată de poliţişti în tot judeţul. Ion Dovleac, din Craiova, a sesizat marţi poliţia că fiica sa, Liliana Dovleac, de 14 ani, a plecat de acasă de pe 13 septembrie şi nu s-a mai întors. Din primele cercetări ale poliţiştilor, s-a stabilit că minora mai plecase în repetate rânduri de acasă, revenind după câteva zile, fapt ce a determinat familia să anunţe cu întârziere dispariţia. Semnalmentele tinerei sunt: 1,70 metri înălţime, 55 de kilograme, părul negru, lung, vopsit cu şuviţe, ochii căprui, constituţie atletică. La data dispariţiei, minora era îmbrăcată într-un trening gri, cu dungi albe şi pantofi sport albaştri. Persoanele care pot da relaţii despre locul în care se află Liliana Dovleac sunt rugate să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie, să sune la telefonul de urgenţă 112 sau la 0251/413.100 – redacţia GdS.

Aldezir MARIN

 

Pistolari urmăriţi penal

Cele şase persoane implicate în incidentul de luni, 10 septembrie, din cartierul craiovean George Enescu, au fost audiate de poliţiştii şi procurorii doljeni. După ce au fost citate şi căutate la domicilii, acestea s-au prezentat însoţite de avocaţi pentru a da declaraţii. Reamintim că Florin Anca, de 34 de ani, Nicuşor Anuţa, de 27 de ani, Marius Voinea, de 28 de ani, Ion Pavel Surdu, de 25 de ani, Ionuţ Stângă, de 23 de ani, şi Ştefan Mitre, de 27 de ani, s-au deplasat pe 10 septembrie cu patru autoturisme pe strada Peneş Curcanul, iar după ce au tras cu arme neletale în către câţiva tineri, au fugit.

Victimele atacului au fost Alin B., de 18 ani, Nicolae S., de 18 ani, Traian V., de 17 ani, şi Cosmin Camen, de 18 ani. Poliţiştii au stabilit că deţinători autorizaţi de armă neletală sunt doar Surdu, Anca şi Voinea, urmând să stabilească cine a tras în acea seară. „Au fost ridicate armele de la cei trei deţinători autorizaţi pentru a se compara cu cartuşele găsite la faţa locului. Pentru cei şase s-a început urmărirea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj.

Aldezir MARIN

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS