5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLovitură grea dată contrabandiştilor

Lovitură grea dată contrabandiştilor

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descins zilele trecute la 13 locuinţe din Drobeta Turnu Severin pentru a prinde mai mulţi traficanţi de ţigări, alcool şi cafea.

MEHEDINŢI. Operaţiunea a fost declanşată în baza unei analize de risc efectuate de ofiţeri din cadrul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi privind evoluţia fenomenului de trafic cu astfel de produse în zona de competenţă.
În urma unor acţiuni informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF şi ofiţerii SIIPI Mehedinţi au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate, aparţinând unor persoane constituite în grupuri infracţionale. „Ieri şi azi-dimineaţă, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului cu ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră severineni au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie la 13 locaţii aparţinând lui Ştefan C., Aurelian G., Dorin C., Constantin M., Ion M., Cătălin B., Marinela P., Ilie P., Maria B., Ion C., Dumitru M., Mioara C. şi Ştefan C., din Severin. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Detaşamentului de Intervenţie din cadrul IJPF Mehedinţi, împreună cu ofiţeri din cadrul SIIPI Mehedinţi şi sub coordonarea procurorului DIICOT, au descins în mai multe locaţii din municipiul Drobeta Turnu Severin, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale“, a declarat comisarul-şef Valeriu Pera.
În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 23.627 de pachete de ţigări netimbrate, 1.784 de petarde, 90,5 kg de cafea, 96 de litri de alcool, precum şi 57.666 de lei şi 6.605 euro, sume de bani provenite din vânzarea pe piaţa neagră a ţigărilor.
Unul dintre traficanţi, la apariţia poliţiştilor de frontieră, a încercat să ascundă marfa deţinută ilegal într-o ghenă. A fost necesară intervenţia echipei de descarcerare a ISU „Drobeta“ pentru recuperarea acesteia.
Persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiunile de import-export şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS