14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi bătrâni, salvaţi de la moarte

Doi bătrâni, salvaţi de la moarte

MEHEDINŢI. Doi bătrâni, de 90 de ani, din Orşova au fost salvaţi de un poliţist, după ce casa lor a luat foc din cauza unui scurtcircuit, fără ca ei să sesizeze incendiul. Un agent de la Postul de Poliţie din Orşova a observat focul şi i-a scos pe oameni din locuinţă. Incendiul a cuprins tavanul şi acoperişul imobilului, lăsându-i pe oameni fără agoniseala de-o viaţă. „Ce-a avut Dumnezeu cu noi de ne-a pedepsit? Am rămas fără nimic, doar cu hainele de pe noi. Ardea acoperişul deasupra noastră, se vedea cerul din pat“, plângeau cei doi bătrâni.
Poliţistul care a observat incendiul a alertat şi pompierii. „A venit poliţistul şi ne-a bătut în poartă, apoi a intrat peste noi în casă. Dacă nu venea, muream aici arşi ca şoarecii“, a declarat Iulia Ceauşescu. Pompierii au avut o misiune dificilă, din cauza vechimii imobilului, dar şi a lemnului uscat din acoperiş şi tavan. După stingerea flăcărilor, care a durat doar 20 de minute, incendiul s-a manifestat mocnit, fiind nevoie ca pompierii să golească mai multe cisterne de apă pentru stingerea jarului.
Fiica proprietarilor, după ce şi-a văzut bunurile distruse şi casa arsă, a dat vina pe pompieri că nu au intervenit la timp să stingă focul. „Am ajuns noi de la Severin şi maşina pompierilor nu sosise la faţa locului. Nu au mai rămas părinţii mei cu nimic“, a declarat fiica soţilor Ceauşescu.
Pompierii spun însă că au făcut mai multe drumuri cu autospeciala să o umple cu apă şi doar atunci au lipsit de la locul incendiului. „Am fost nevoiţi să alimentăm maşinile din altă parte. Am făcut mai multe drumuri pentru că hidrantul de pe stradă, unde ardea casa, nu funcţiona, dar noi am intervenit imediat la incendiu“, a declarat Ion Păsăran, şeful gărzii de intervenţie.
Vecinii au fost şi ei speriaţi, deoarece flăcările începuseră să se extindă la acoperişurile celorlalte case şi, dacă nu se intervenea la timp, mai multe familii din Orşova ar fi rămas sub cerul liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU