16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul SNLO, dat în judecată de Manţog

Directorul SNLO, dat în judecată de Manţog

Liderul democraţilor gorjeni, Ionel Manţog, îl va da în judecată pe directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, după ce acesta din urmă l-a lăsat fără serviciu.

GORJ. Preşedintele PD Gorj, Ionel Manţog, a declarat în conferinţa de presă de ieri a partidului că îl va da în judecată pe directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), după ce recent acesta din urmă l-a suspendat din funcţie pe liderul democraţilor, salariat al unităţii. Davidoiu a procedat la fel şi cu secretarul executiv al PD, Cosmin Popescu, precum şi cu Dan Gavrilescu, membru important al PD. Motivul invocat a fost cel al proceselor penale pe care le au cei trei la Tribunalul Sibiu. Manţog a vorbit într-o conferinţă de presă despre conotaţiile politice ale gestului făcut de Eugen Davidoiu. „Este un abuz din partea directorului Davidoiu – este o măsură ilegală care s-a luat împotriva noastră după ce am depus plângeri penale faţă de Davidoiu. Eu am depus o plângere pentru calomnie, în urma unui articol apărut într-un ziar. Este o acţiune politică. Este evident că Davidoiu e un instrument politic. Aşa cum se poartă cu mine şi cu Cosmin Popescu, nu poate să trăiască el cu povara recunoştinţei. L-am promovat în funcţia de director adjunct al Serviciului Comercial. Măsura de suspendare este un abuz cras. Voi face contestaţie în instanţă împotriva deciziei. Am primit decizia prin fax, la partid, după ce am solicitat-o telefonic. Este o bătaie de joc. Am făcut şi noi schimbări, dar nu aşa“, a declarat Ionel Manţog.

SNLO, PD şi fotbalul…

Măcinat probabil de rezultatul meciului dintre Slavia Praga şi Steaua Bucureşti din Liga Campionilor şi de relaţia tensionată dintre Gigi Becali şi Gheorghe Hagi, Ionel Manţog a ţinut să precizeze în mijlocul conferinţei: „Este de neacceptat ca societatea civilă să tolereze un asemenea comportament faţă de Hagi“, fără să explice care este legătura dintre SNLO, PD şi fotbal. Aflat la aceeaşi conferinţă de presă, alături de şeful său politic, fostul secretar de stat Cosmin Popescu a declarat că l-a anunţat pe Eugen Davidoiu că intenţionează să plece de la SNLO la o firmă privată, dar nu i-a aprobat detaşarea. Cosmin Popescu l-a acţionat deja în instanţă pe directorul SNLO, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, prin care a fost repus în funcţia de director de resurse umane, pe care a ocupat-o înainte de a fi numit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS