17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIonuţ vrea să trăiască

Ionuţ vrea să trăiască

Distrofia musculară este o boală cruntă care ucide încet. Cel afectat simte o durere cumplită şi continuă în tot corpul şi numai calmantele îi aduc puţină alinare. Ionuţ-Daniel Maria este un tânăr de 24 de ani care se luptă cu această boală, iar cu ajutorul dumneavoastră ar putea reuşi.

24 de ani, o vârstă la care fiecare tânăr îşi face planuri. Unii se pregătesc să-şi întemeieze o familie. Alţii, să-şi construiască o carieră. Pentru Ionuţ, viaţa înseamnă o luptă continuă. În urmă cu şapte ani, adolescentul din Craiova a fost diagnosticat cu distrofie musculară „Steinert“ – o boală cruntă şi care nu poate fi tratată la noi în ţară. Boala se manifestă cu dureri groaznice în tot corpul care îl chinuiesc zi şi noapte. Muşchii i s-au atrofiat astfel încât, la cei 1,82 metri, cântăreşte doar 44 de kilograme. „Iau calmante de două – trei ori pe zi ca să pot rezista. Nu pot să iau mai des pentru că nu mai au efect. Sunt disperat, de multe ori îmi doresc să mor mai repede ca să nu mai fiu aşa chinuit. Picioarele mă mai ajută doar ca să merg până la bucătărie şi baie. Nu pot să mă spăl singur şi nici măcar un dop de la o sticlă de suc nu mai am puterea să desfac“, a mărturisit Ionuţ.

Pentru că muşchii care susţin coloana i s-au atrofiat, tânărul a făcut cifoză.

Singurul ajutor al lui Ionuţ este mama sa, Gheorghiţa. Femeia este însă, la rândul ei, bolnavă. Are hepatită C, spondiloză, varice esofagiene, sinuzită. Tatăl lui Ionuţ a murit într-un accident de tren când fiul lui avea şapte ani.  

Rezultate uimitoare

Singura şansă pentru Ionuţ este un transplant urgent cu celule Stem, care ar opri evoluţia bolii şi i-ar putea reface musculatura afectată. Practic, fără acest transplant, Ionuţ va muri. A aflat de această posibilitate de tratament de la alţi tineri cu distrofie care după un astfel de transplant s-au simţit foarte bine. „Am luat legătura cu mai mulţi bolnavi care au făcut transplant şi rezultatele sunt uimitoare“, a spus Ionuţ entuziasmat.

Transplantul de celule Stem se face în China. Ionuţ a trimis deja documentaţia medicală necesară, după ce aceasta a fost verificată şi analizată de echipe de medici neurologi din Bucureşti şi Craiova, şi a fost programat pentru operaţie.

„Viaţa mea este în mâinile dumneavoastră“

Transplantul va avea loc la Spitalul din Shenyang în perioada 29 noiembrie – 29 decembrie 2007. Pentru operaţie, tânărul are nevoie urgent de 40.000 de dolari, adică 26.900 de dolari costul propriu-zis al intervenţiei plus cheltuielile cu transportul cu avionul dus-întors şi cazarea pentru el şi mama lui, care îl va însoţi.

La strângerea acestor bani puteţi contribui şi dumneavoastră cu o sumă cât de mică. Ionuţ are încredere că va fi ajutat: „Viaţa mea este în mâinile dumneavoastră. Vă rog din suflet să mă ajutaţi, pentru că ştiu cât de frumoasă este această viaţă şi vreau să trăiesc“.

Pentru a-l ajuta pe acest tânăr aveţi la dispoziţie următoarele conturi deschise la Banca Română de Dezvoltare (BRD) pe numele Maria Ionuţ-Daniel:

în euro – RO64BRDE170SV33368911700;

în lei – RO09BRDE170SV33369041700;

în dolari – RO05BRDE170SV33369121700.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS