14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDascălu, trimis în judecată

Dascălu, trimis în judecată

Procurorii doljeni au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Constantin Dascălu, craioveanul care l-a împuşcat pe Bogdan Hristea în scandalul de pe 20 august de la IML Craiova. Ceilalţi protagonişti ai conflictului s-au ales cu câte cinci milioane de lei vechi amendă.

La aproape o lună de la scandalul din incinta IML Craiova, în urma căruia o persoană a fost împuşcată, fiind transportată în stare gravă la Bucureşti, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a celui care a tras. Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii au dispus ieri trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Costin Dascălu, de 20 de ani, din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Dascălu a fost reţinut pe 23 august în baza unei ordonanţe, iar o zi mai târziu judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, mandat care expiră pe 21 septembrie.

Deşi Dascălu a „pozat“ în victima scandalului de la IML, declarând că a fost lovit de mai multe persone, poliţiştii şi procurorii au stabilit că el este cel care a tras două gloanţe în Hristea, rănindu-l grav.

 

Împuşcat după ce a dat cu pumnul

 

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, incidentul de la IML Craiova a fost urmarea unui conflict mai vechi. S-a reţinut că, în noaptea de 17 spre 18 august, Dumitru Daniel Ogun a fost agresat de un grup de tineri în incinta barului „777“ din Craiova. Pe 20 august, acesta s-a deplasat la IML Craiova, însoţit de fratele său, Marius Mihai Tricu, şi de Costin Dascălu. În jurul orei 10.00, în timp ce se aflau în sala de aşteptare din faţa cabinetului de consultaţii, şi-a făcut apariţia un grup de trei tineri, printre care se afla şi Bogdan Hristea, zis „Bogdă“, unul dintre cei îl agresaseră pe Ogun la barul „777“. După ce s-au bătut în sala de aşteptare, timp în care Hristea a tras două focuri de armă fără să rănească pe cineva, au părăsit incinta IML, după care acesta a fost împuşcat. „S-a stabilit că, pe fondul conflictului anterior, între cele două grupuri a avut loc un schimb reciproc de lovituri, timp în care Costin Dascălu a scos de la brâu un pistol cu aer comprimat şi a tras două focuri în direcţia lui Bogdan Hristea“, a explicat procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 

Împuşcăturile i-au pus viaţa în pericol

 

Oamenii legii au mai stabilit că Hristea a fost împuşcat întâi în umăr, apoi în spate, în zona toracică dreaptă, leziunile produse punându-i viaţa în pericol.

Pentru această faptă, Dascălu este acuzat de tentativă de omor calificat, iar pentru că s-a constatat că nu figurează în evidenţe ca deţinător de arme letale sau neletale, este acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, pentru că în urma conflictului dintre cele două grupuri activitatea IML Craiova a fost întreruptă pentru câteva ore, Dascălu este acuzat şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Conform procurorilor, Dascălu mai este cercetat într-un dosar penal, deschis pe numele său pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul său, au fost găsite două pistoale, un încărcător, mai multe cartuşe şi bile metalice.

Cinci milioane amendă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a precizat că Nicolin Iordache, zis Seba, şi Marian Cristescu, zis Fibră, prietenii lui Hristea, au fost sancţionaţi cu amendă administrativă în valoare de cinci milioane de lei vechi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Hristea a primit aceeaşi sancţiune, în prezent fiind acasă, după ce a fost externat din spital. Pentru Marius Tricu, fratele lui Ogun, s-a dispus NUP pentru acuzaţia de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII