12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutorul pentru încălzire se lasă aşteptat

Ajutorul pentru încălzire se lasă aşteptat

Craiovenii care vor să pună mâna şi anul acesta pe ajutorul pentru încălzire trebuie să aibă răbdare, guvernanţii gândindu-se încă la anumite modificări la cuantumul şi tranşele de acordare. Peste o săptămână, executivul va anunţa decizia finală.

Craiovenii mai au de aşteptat cel mult o săptămână până când vor putea să-şi depună cererile pentru a primi ajutorul de încălzire aferent sezonului rece 2007-2008. Anul acesta, deşi trebuia iniţiată la 15 septembrie, procedura a fost întârziată din cauza unor dezbateri din sânul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, privind modificări la nivelul tranşelor de acordare a subvenţiei. Oamenii au început să se impacienteze, deoarece nu au mai auzit nimic despre banii de la stat.

„Nu ştim nimic de ajutoare. Am fost la asociaţia de care aparţin, iar administratorul a ridicat din umeri când i-am cerut mai multe amănunte, susţinând că nu a fost informat. Eu n-am serviciu, iar soţia e vânzătoare. Cheltuielile sunt foarte mari. Dacă nu ne dau banii ăştia de la stat, nu ştiu cum ne vom descurca. În anii trecuţi, întreţinerea ajungea şi la 300 de lei, bani pe care nu am de unde să-i plătesc“, a spus Mirel Cîrnea. Misterul acordării ajutoarelor a fost însă spulberat de cele două instituţii responsabile, Direcţia de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Craiova, şi Direcţia pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială (DDFSS). Responsabilii au menţionat că nici nu poate fi vorba de o încetare a acordării acestor ajutoare, însă au apărut unele probleme atunci când a venit vorba de tranşele în care vor fi achitate, dar şi de cuantumul lor.

Distrigaz, în schema acordării ajutoarelor

„Este vorba doar de o mică întârziere. Am vorbit şi noi la minister, de unde ne-a fost transmis că încă se lucrează la anumite modificări. Mai multe amănunte nu cunoaştem nici noi, însă am fost asiguraţi că în aproximativ o săptămână situaţia va fi clarificată. Când se vor primi toate normele, primăria va putea împărţi cererile tipizate, iar oamenii le pot completa. După încheierea perioadei de depunere, autoritatea locală ne va transmite listele cu solicitanţii ajutorului social“, a menţionat Florian Vlăescu, directorul DDFSS.

Rodica Ţenea, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială, a precizat că a fost informată doar de existenţa anumitor modificări.

„Cea mai importantă, care am înţeles că va fi mai mult ca sigur adoptată, se referă la colaborarea noastră cu Distrigaz. Furnizorul de gaze va prelua sarcina noastră de distribuire a cererilor tipizate. Solicitanţii de la case, care se încălzesc cu gaze, nu vor mai veni la noi să depună cererile, adresându-se direct celor de la Distrigaz. Noi nu putem însă să tipărim cererile până când nu primim dispoziţii de la centru“, a explicat Rodica Ţenea.

După ce vor trece de acest hop, funcţionarii publici vor distribui cererile Regiei Autonome de Termoficare şi Distrigazului. Prima, la rândul ei, le va împărţi asociaţiilor de proprietari, ai căror administratori le vor înmâna direct solicitanţilor de ajutor. În ceea ce priveşte Distrigaz, cel mai probabil, reprezentanţii societăţii le vor da direct clienţilor cu care au încheiate contracte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII