13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal pe fier vechi la Primăria Brădeşti

Scandal pe fier vechi la Primăria Brădeşti

Primarul liberal şi vicele pedist din comuna doljeană Brădeşti au intrat în campanie electorală. În timp ce edilul-şef şi-a reclamat la poliţie şi la presă subalternul că ar fi făcut nevăzute nişte vechituri din curtea primăriei, vicele a ripostat acuzându-l de câte în lună şi în stele.

Cât a fost Alianţa DA alianţă, relaţiile dintre cei doi edili din Brădeşti au fost aparent liniştite. Nici vorbă de „turnătorii“ sau lucruri „scăpate“ pe la terţi. De când partidele nu se mai înţeleg însă la centru şi în atmosferă se simte miros de campanie electorală, în Brădeşti s-a declanşat un adevărat război. Primul pas l-a făcut în urmă cu aproape două săptămâni primarul liberal Ştefan Strunoiu, care a reclamat la poliţie că, în perioada cât a fost în concediu, din curtea primăriei pe care o conduce au dispărut mai multe bunuri: o bancă, o casă de bani şi un sul de sârmă de zece metri lungime, taman bune de o valorificare la fier vechi, dispariţie de care vicele Ion Răcăreanu nu ar fi chiar străin. În plus, edilul-şef susţine că şi organele de poliţie din localitate sunt implicate, adjunctul şefului de post fiind chiar martor la întâmplări. Pâra nu a fost transmisă însă numai la poliţie, ci şi la presă, aceasta din urmă fiind invitată în comună pentru a afla pe unde vor scoate cămaşa autorităţile implicate. „Din investigaţiile făcute de mine am aflat că de dispariţia acestor bunuri au cunoştinţă atât organele de poliţie din comună, cât şi viceprimarul Ion Răcăreanu şi câţiva angajaţi ai primăriei care fie au participat la furt, fie au fost martori. Nici până acum nu am primit răspunsuri clare de la cei care se fac vinovaţi de dispariţia acestor bunuri„, a precizat primarul Strunoiu.

Poliţiştii de lângă primărie nu ştiu, nu au văzut

Că bunurile s-au evaporat din curtea primăriei confirmă şi şeful de post Nicolae Bâlteanu, care în perioada când s-ar fi petrecut furtul era în concediu. Cert este că, potrivit primarului, casa de bani cântăreşte aproximativ 400 de kilograme, iar mutarea acesteia în miezul zilei era imposibil de scăpat adjunctului Tererache, dat fiind faptul că Postul de Poliţie din Brădeşti este alăturat primăriei. „Am primit o sesizare săptămâna cealaltă. Dosarul e în lucru şi urmează să vedem ce s-a întâmplat. Cert este că bunurile au dispărut din curtea primăriei“, a precizat şeful de post din Brădeşti.

Răcăreanu sare la gâtul primarului Strunoiu

Pus în faţa acuzaţiilor şefului său din primărie, viceprimarul Ion Răcăreanu a declarat că nici nu ştia de existenţa acestei probleme şi că furtul putea foarte bine să aibă loc în perioada când doar Strunoiu a fost în primărie, el fiind plecat în concediu. „Eu şi soţia mea ne descurcăm foarte bine şi n-am furat în viaţa mea. Nu cunosc această problemă şi nici nu ştiu când au dispărut bunurile. Puteau foarte bine să dispară când am fost eu în concediu şi el în primărie. Oricum, nu era un lucru de valoare şi nu cade în sarcina mea paza primăriei“, a spus Răcăreanu.

Vicele n-a stat însă prea mult pe gânduri şi a trecut la atac spunând că din primărie au dispărut şi alte lucruri aflate chiar sub cheia primarului şi n-a mai spus nimeni nimic. În plus, Răcăreanu a scos de la naftalină o scrisoare întocmită de un consilier local şi adresată primarului în care lui Strunoiu i se cerea demisia pentru incompetenţă şi se semnalau o mulţime de nereguli la nivelul comunei. Ilegalităţile semnalate de vicele Răcăreanu, la care în mod evident a fost părtaş, sunt prea multe pentru a fi înşiruite aici. Vom reveni însă cu un material în care vom prezenta modul în care s-a făcut administraţie timp de patru ani la Brădeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS