9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHărţuirea sexuală, în atenţia COJES

Hărţuirea sexuală, în atenţia COJES

OLT. O serie de campanii de informare a populaţiei asupra prevederilor Legii nr. 202/2002 şi, în mod special, cu privire la hărţuirea sexuală vor avea loc în lunile septembrie şi octombrie în judeţul Olt. Acţiunea face parte dintr-un plan îndrăzneţ al Comisiei Judeţene în domeniul Egalităţii de Şanse între femei şi bărbaţi (COJES).
„Comisia are drept obiectiv promovarea participării egale a femeilor şi bărbaţilor la îndeplinirea responsabilităţilor familiale şi implicarea bărbaţilor în promovarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi“, a spus preşedinta COJES, Alina Tănase.
Acţiunile specifice obiectivului-ţintă se vor desfăşura în tot judeţul până spre sfârşitul lunii octombrie. Mai multe instituţii din judeţ alături de sindicate, patronate şi organizaţii nonguvernamentale vor desfăşura mai multe campanii, vor împărţi materiale publicitare, pliante. „Reprezentanţii COJES vor încerca să poarte dialoguri, să fie înţeleşi şi să se facă înţeleşi. Vom încerca să ajutăm oamenii, pentru că au nevoie să fie informaţi despre aceste aspecte. Trebuie să fie informaţi cu privire la hărţuirea sexuală, dar şi despre existenţa legilor care îi protejează. O altă temă pe care ne dorim să o discutăm este planificarea familială, având în vedere că în mediul rural sunt mari probleme în acest sens“, a adăugat preşedinta COJES.
Şi pentru ultimele două luni din anul acesta, comisia va avea o acţiune interesantă. Din noiembrie vor începe derularea campaniilor de informare a populaţiei, având ca scop promovarea principiului transparenţei la toate nivelurile procesului de promovare profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS