15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal13 septembrie - Ziua Pompierilor din România

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

Pompierii militari şi civili din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au sărbătorit Ziua Pompierilor. Ieri s-au împlinit 159 de ani de la lupta din Dealul Spirii din 1848, prilej de comemorare a pompierilor care au căzut luptând pentru apărarea ţării şi a celor care au pierit de-a lungul timpului în lupta cu flăcările şi dezastrele. „De Ziua Pompierilor din România adresez, din toată inima, pompierilor militari şi civili cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei lor misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor“, a fost urarea făcută printr-un ordin de zi de general-locotenent Vladimir Secară, inspector general al ISU.
În cadrul festivităţilor organizate la Detaşamentul 2 Craiova s-au pus în scenă şi o serie de exerciţii prin care s-au simulat diverse situaţii de urgenţă, precum stingerea unui incendiu, scoaterea din maşină a unei victime în urma unui accident de circulaţie, intervenţia pentru depistarea şi ridicarea unor elemente de muniţie, lucrătorii ISU demonstrându-şi abilităţile în faţa invitaţilor şi reprezentanţilor instituţiilor locale.

Bilanţul intervenţiilor în 2007

În perioada 1 ianuarie – 23 august 2007, lucrătorii ISU Dolj au intervenit în 1.114 situaţii de urgenţă, dintre care 287 pentru stingerea incendiilor, 603 pentru pentru cazuri de urgenţă asistate SIAMUD (staţia de intervenţie pentru asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare), 49 pentru acţiuni de protecţie civilă, nouă pentru asistenţa persoanelor şi alte 166 de intervenţii pentru alte situaţii. Numai în luna iulie a acestui an, pompierii din cadrul ISU Dolj au intervenit la 218 incendii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS