21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn panou publicitar, pericol public

Un panou publicitar, pericol public

Un panou publicitar tip prismă s-a prăbuşit ieri, în jurul orei 13.00, la intersecţia străzilor Nicolae Titulescu şi Maria Tănase din Craiova. Panoul, doborât de vântul puternic, a căzut peste un chioşc de ziare, pe o parte a trotuarului şi la câţiva centimetri de o maşină aflată în trecere, dându-i emoţii şoferiţei autoturismului.

Din fericire, nici un pieton nu a trecut prin zonă în acel moment. În urma impactului cu chioşcul de ziare, acesta a fost avariat. Vânzătoarea, care plecase pentru câteva minute, a scăpat fără nici o zgârietură. „Noroc că nu am fost aici când s-a întâmplat. Le-am spus de câteva ori că o să cadă, pentru că era ancorat de două bănci, dar nimeni nu m-a luat în seamă“, a explicat Florica Sandu, vânzătoarea de la chioşcul cu pricina.

Reprezentanţii Primăriei Craiova au declarat că panoul publicitar era amplasat provizoriu, în urma unui acord dintre o firmă privată şi municipalitate. „Este vorba de o construcţie provizorie, amplasată pe domeniul public pentru care nu este necesar un certificat de urbanism sau o verificare a rezistenţei. Aceasta a fost doborâtă de vânt, mai ales pentru că nu avea fundaţie, era ancorată cu cordeline, iar pământul a fost moale“, a declarat Gheorghe Daici, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii. Acesta a precizat că, după incidentul de ieri, municipalitatea le va pune în vedere proprietarilor de astfel de construcţii să le ancoreze mult mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS