17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPistolarii Craiovei, greu de prins

Pistolarii Craiovei, greu de prins


Tinerii implicaţi în ultimele scandaluri din Craiova, cel de la Velvet, soldat cu patru persoane înjunghiate, cel de la IML, soldat cu doi craioveni împuşcaţi, şi cel din cartierul George Enescu – fără victime, sunt imposibil de găsit.

Deşi sunt daţi în urmărire generală, doi craioveni s-au ascuns destul de bine, aceştia fiind de negăsit pentru oamenii legii. Este vorba de Bogdan Oprişiu, de 21 de ani, şi Andrei Nicolae, zis „Impresie“, de 22 de ani, ambii din Craiova. „Fotografiile şi semnalmentele celor doi urmăriţi au fost transmise la toate inspectoratele şi posturile de poliţie din ţară în vederea efectuării verificărilor şi găsirii celor doi. În paralel, poliţiştii doljeni continuă cercetările pentru a stabili locul unde se află ei“, a declarat Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Încă şase craioveni, protagoniştii atacului armat din cartierul craiovean George Enescu, nu au fost găsiţi până acum de poliţişti. Pe numele lui Oprişiu a fost emis un mandat de arestare în lipsă, fiind căutat pentru comiterea infracţiunii de dublă tentativă de omor. „Impresie“ s-a ales cu un mandat de arestare în lipsă pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte pentru care sunt căutaţi şi ceilaţi şase pistolari.

Cuţitar greu de găsit

Reamintim că în noaptea de 21 spre 22 aprilie, în jurul orei 2.00, pe bulevardul Carol I, în zona barului Velvet, a avut loc un conflict între două grupuri de tineri. Sabin Claudiu Stoian, de 34 de ani, subofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, agentul Nichita Târziu, de 24 de ani, poliţist în cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, Vasile Amza, de 33 de ani, angajat al societăţii de pază Civitas, şi Constantin Creţescu, de 32 de ani, au ajuns la spital după ce au fost înjunghiaţi de Bogdan Oprişiu, care era însoţit de Valentin Diaconu, de 21 de ani, Alin P., de 17 ani, şi Valentin Oprişiu, de 19 ani.

Câteva zile mai târziu, trei au fost identificaţi şi găsiţi, însă Bogdan Oprişiu a dispărut. Magistraţii Tribunalului Dolj au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său, după care a fost dat în urmărire generală. La aproape cinci luni de la comiterea faptelor pentru care este acuzat, tânărul nu a fost găsit de poliţişti.

Pistolarii Craiovei, percheziţionaţi la domiciliu

Andrei Nicolae, zis „Impresie“, este dat şi el în urmărire generală, acesta fiind unul dintre protagoniştii scandalului de la IML. Mai exact, poliţiştii doljeni au stabilit că „Impresie“ s-a aflat în maşina din care s-a tras în apropierea Spitalului de Urgenţă Craiova asupra lui Cantemir Mitre.

După ce au fost căutaţi la domiciliile lor, cei şase craioveni implicaţi în răfuiala din George Enescu sunt acum învinuiţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Reprezentanţii IPJ Dolj au menţionat că în urma cercetărilor s-a concluzionat că toate cele şase persoane se sustrag cercetărilor, motiv pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a început urmărirea penală împotriva lor.

În cursul zilei de ieri, la domiciliile a trei dintre învinuiţi au fost efectuate percheziţii, însă nu au fost găsite arme, muniţii sau alte probe. „Până acum s-au efectuat percheziţii domiciliare la trei dintre cei implicaţi în incidentul de luni seară, însă nu s-a găsit nimic. La ceilalţi trei nu a fost găsit nimeni acasă şi vom reveni în cursul zilei de azi (ieri – n.r.)“, a declarat comisarul-şef Constantin Ion, şeful Poliţiei Municipiului Craiova. În prezent, oamenii legii întreprind acţiuni de căutare a celor şase pistolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII