12.8 C
Craiova
sâmbătă, 30 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani insuficienţi pentru şcolile din Cârlogani

Bani insuficienţi pentru şcolile din Cârlogani

Banii alocaţi de guvern pentru efectuarea diverselor lucrări la şcolile din Cârlogani nu sunt suficienţi, susţine primarul localităţii, Constantin Bărbulescu. Primăria Cârlogani a primit 120.000 de lei de la guvern pentru efectuarea unor lucrări la Şcoala cu clasele I-VIII Cepari. „Am primit bani pentru Şcoala din Cepari, însă nu sunt suficienţi, pentru că noi avem nevoie de sume mai mari. Ne confruntăm cu probleme şi la alte şcoli din comună. Un exemplu este Şcoala din Cârlogani, care a suferit avarii serioase în urma inundaţiilor de anul trecut“, a spus edilul. Din banii primiţi până la această dată, la Şcoala din Cepari se va monta o centrală termică pe combustibil solid şi un grup sanitar modern.
Bărbulescu a făcut demersuri la consiliul judeţean pentru obţinerea altor fonduri necesare lucrărilor de reparaţie la şcoala care a fost inundată anul trecut în august. Nemulţumirea cea mare a primarului este că banii alocaţi comunei pe care o gospodăreşte nu ajung. „Nevoile sunt mult mai mari, iar banii primiţi de la guvern sunt cu destinaţie fixă, şi anume utilităţi pentru Şcoala din Cepari“, a mai spus el.
În perioada inundaţiilor, atât Şcoala din Cârlogani, cât şi sediul primăriei au fost serios afectate. „La şcoală a fost distrusă pardoseala, covoarele şi mochetele, mobilierul, iar pereţii necesită reparaţii atât în interior, cât şi în exterior. Banii nu ajung, de aceea am solicitat alte fonduri şi aşteptăm răspuns“, s-a plâns primarul.
 Mobilier nou pentru şcoli

Şcolile din comună unde învaţă aproximativ 320 de şcolari şi preşcolari vor fi dotate cu mobilier nou, a menţionat primarul.
De noile dotări se ocupă Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a contactat zilele trecute autorităţile locale şi le-a promis mobilier şcolar nou. Decizia a venit în urma unei vizite efectuate în comună de reprezentanţi ai inspectoratului. „În curând vom primi şi mobilier pentru şcolile din Cârlogani şi Cepari. Nu ştim cât costă investiţia, pentru că de acest aspect se ocupă Inspectoratul Şcolar. Este un lucru deosebit. Micuţii aveau nevoie de condiţii mai bune în care să-şi desfăşoare activitatea“, a mai spus Constantin Bărbulescu.
   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS