11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu, dator 16 miliarde Primăriei Craiova

Mititelu, dator 16 miliarde Primăriei Craiova

Patronul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a se plânge că primăria i-a transmis nota de plată aferentă impozitului la stadionul „Ion Oblemenco“. 16,13 miliarde de lei vechi trebuie să achite societatea care administrează clubul, pentru folosinţa bazei sportive, începând din 2005.
În luna iulie 2007, Direcţia de Taxe a administraţiei locale a emis o decizie de impunere pe adresa SC FOTBAL CLUB U Craiova SA, prin care calcula valoarea cumulată a impozitului pe clădirile şi terenurile aferente bazei sportive. Actul a fost transmis clubului, iar Mititelu s-a trezit cu sechestru asiguratoriu pe un teren din oraş. „Am sunat să întreb ce este cu această adresă. Cei de la Primăria Craiova ne-au spus iniţial că este o greşeală, ne-au învăţat să facem o contestaţie pe care primarul Antonie Solomon a respins-o“, a declarat Adrian Mititelu.
Reprezentanţii administraţiei locale spun că societatea este obligată să plătească impozit pe bunurile închiriate/concesionate, conform Codului Fiscal. „În ultimii ani, firma care administrează clubul nu a plătit nimic. Potrivit legii, chiriaşul sau concesionarul trebuie să plătească, pe lângă chirie/redevenţă, şi impozitul aferent. Noi am calculat suma pe baza datelor de inventar trecute în actele primăriei“, a spus, la rândul său, Ioan Văcariu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova.
Firma în cauză a contestat la primărie decizia de impunere, pe motiv că valoarea mijloacelor fixe pentru care s-a calculat impozitul în luna iunie 2007 ar fi crescut „exagerat de mult“ faţă de cea din anul 2000, când Consiliul Local Craiova le-a preluat de la Direcţia de Tineret şi Sport Dolj. În 2000, acestea ar fi fost de 250,7 milioane de lei vechi. În 2007, valoarea de inventar era de peste 30 de miliarde de lei vechi. Trebuie spus însă că în această perioadă a intervenit o reevaluare a bunurilor. În cazul impozitului, se pare că singura soluţie este cea a instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII