6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExtinderea Muzeului de Istorie, pe loc repaus

Extinderea Muzeului de Istorie, pe loc repaus

Construirea unei aripi noi la Secţia de Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei ar putea începe abia în 2008. Deşi autorităţile au pus mâna pe cele peste 90 de miliarde de lei vechi necesare pentru lucrare încă din luna iunie, de când au devenit disponibili banii din creditul contractat de Consiliul Judeţean Dolj, deocamdată nu a fost desemnat nici un câştigător al licitaţiei. În timp ce vicepreşedintele pe probleme economice ale CJ, Constantin Dascălu, se declară sceptic în privinţa şanselor ca lucrările la obiectiv să fie demarate în acest an, directorul Muzeului Olteniei, Mihai Fifor, spune că de aproape o lună comisia de licitaţie, al cărei preşedinte este arhitectul şef al judeţului Radu Pappa, deliberează şi cere clarificări pentru ofertele depuse de cele două mari grupuri de firme participante: UTI Bucureşti şi RECON din Craiova.

„Pe 13 august s-au deschis ofertele şi de atunci s-au tot cerut clarificări. Noi am fost întârziaţi de obţinerea autorizaţiei de construire pentru că imobilul lângă care se va construi este un monument istoric şi a trebuit să luăm tot felul de acorduri şi avize. Nu ştiu ce se mai poate face în acest an“, a spus Mihai Fifor.

Întârziată este, potrivit vicelui Dascălu, şi o altă investiţie a CJ făcută cu banii de credit, drumul care leagă Braloştiţa de Bâlta, obiectiv pentru care autorităţile au fost nevoite să reia procedurile de licitaţie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS