12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiune pentru prevenirea accidentelor

Acţiune pentru prevenirea accidentelor

MEHEDINŢI. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au organizat duminică o acţiune pentru prevenirea accidentelor cu consecinţe grave, precum şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic.
Obiectivele acestei acţiuni au vizat respectarea regimului legal de viteză, a prevederilor privind depăşirea, precum şi a celor referitoare la circulaţia pietonilor, acestea fiind cauzele principale pentru producerea accidentelor rutiere. Agenţii de poliţie nu au neglijat celelalte încălcări ale normelor rutiere.
Bilanţul acţiunii desfăşurate pe principalele artere rutiere din judeţ este următorul: 178 de autovehicule controlate; 222 de persoane legitimate; 170 de abateri constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice; nouă permise de conducere reţinute; şapte certificate de înmatriculare retrase. Cele mai multe sancţiuni, 32, i-au vizat pe conducătorii auto care au fost surprinşi circulând cu viteză peste limita legală. Au mai fost aplicate 26 de sancţiuni pietonilor care au traversat neregulamentar, 20 conducătorilor auto pentru nefolosirea centurii de siguranţă, iar 27 conducătorilor de mopede. Valoarea sancţiunilor aplicate cu această ocazie este de 13.777 de lei. Cadrele Serviciului Poliţiei Rutiere vor continua acţiunile pe linia supravegherii, îndrumării şi controlului traficului rutier în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi pentru a disciplina participanţii la trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS