6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Expoziţia de ceramică oltenească, la ea acasă

Muzeul Olteniei va găzdui, pentru următoarele trei săptămâni, expoziţia de ceramică oltenească. Expoziţia a mai fost prezentată şi la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, iar acum a ajuns la Craiova. Publicului craiovean îi este prezentat un eşantion reprezentativ pentru cultura tradiţională oltenească. „Piesele nu sunt mai vechi de 100 de ani. Sunt prezentate obiecte care prin toată consistenţa lor incumbă o întreagă istorie culturală“, a declarat Cornel Bălosu, etnograf, şef Secţia de Etnografie.

Mihaela CALMÎC

 

„Noul Beijing“ vine la Craiova

Timp de o săptămână, Muzeul de Artă din Craiova va găzdui expoziţia de fotografie „Noul Beijing, o nouă olimpiadă“. Sunt expuse 70 de lucrări ce redau aspecte ale Beijingului şi a ceea ce o să reprezinte Jocurile Olimpice. Expoziţia este organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Agenţia Naţională pentru Sport, Ambasada Republicii Populare Chineze, Direcţia pentru Sport a Judeţului Dolj şi Muzeul de Artă din Craiova.

„Expoziţia pleacă de la partea veche a Beijingului şi oamenii din această zonă. Altă sală redă noile contrucţii şi dezvoltarea urbanistică. Apoi mai sunt prezentate spectacolele care au mai avut loc în Beijing, mascotele Fuwa şi Funiu, stadioanele şi alte activităţi sportive“, a relatat Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă.

Mihaela CALMÎC

 

Discovery face training pentru film documentar în România

O sesiune de training pentru film documentar a Discovery Campus, un program la care au participat în trecut regizorii Florin Iepan şi Alexandru Solomon, va avea loc pentru prima dată în România, între 14 şi 16 septembrie, la Timişoara, iar tema va fi „Spre Est, la intersecţia coproducţiilor internaţionale“. Organizatorii programului au anunţat că vor participa aproximativ 100 de experţi, regizori, producători şi distribuitori de film documentar din toată lumea, care lucrează la mari instituţii şi canale de televiziune ca Discovery Channel, Institutul Sundance, ARTE sau HBO.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS