13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mort şi doi răniţi pe DN7

Un mort şi doi răniţi pe DN7

O persoană a murit şi alte două au ajuns ieri în stare gravă la spital, în urma unui accident care s-a produs pe DN 7, în judeţul Vâlcea. Conducătorul unui tir a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit într-o casă de pe marginea drumului, din comuna Budeşti.

VÂLCEA. Mai mulţi locuitori din satul Linia al comunei Budeşti au fost treziţi din somn, ieri-dimineaţă, de o bubuitură puternică.

Un tir a intrat în casa familiei Moldovan. „Eu şi băiatul plecaserăm de dimineaţă la lucru şi nu am fost acasă când a intrat tirul în locuinţă. M-a sunat cineva şi mi-a spus ce s-a întâmplat. În casă era doar nora mea, care dormea. A auzit un zgomot puternic şi s-a trezit cu cărămizile că picau peste ea. Noroc că nu a păţit nimic.

Tirul ne-a dezmembrat casa complet“, a spus Ion Moldovan, proprietarul imobilului. Acesta a mai declarat că nu este prima dată când autoturismele de pe drumul naţional ajung la el în gospodărie: „În 1989, un şofer turc a intrat cu tirul în curtea casei şi ne-a distrus gardurile. Altă dată, un autoturism Dacia s-a proptit într-un perete al casei, iar acum câţiva ani m-am trezit cu motorul altei Dacii în curte, în urma unui accident. Îmi este frică de accidentele astea, dar nu am ce face, unde să mă duc“.

 

Două persoane sunt în stare gravă

 

Şoferul tirului cu numărul de înmatriculare 4B – 57552, care circula pe DN 7 din direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea, a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, într-o curbă periculoasă, pe raza comunei Budeşti. Tirul a acroşat un autoturism Seat Cordoba, cu numărul de înmatriculare B – 45 – ZLL, condus din sens opus de Mihaela T., de 29 de ani, din Mangalia, după care a părăsit partea carosabilă, intrând în locuinţa lui Ion Moldovan. „În urma impactului, Cristian V., de 21 de ani, pasager în autoturismul Seat a murit, iar şoferul tirului şi Mihaela T. au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea“, a declarat ofiţerul de serviciu al Poliţiei Rutiere Vâlcea. Din cauza accidentului, traficul rutier s-a desfăşurat pe un singur fir, pe DN 7, timp de mai bine de o oră. Ieri, angajaţii Administraţiei Naţionale a Drumurilor (AND), Districtul Vâlcea, aşteptau o echipă de electricieni care să întrerupă curentul electric pentru a scoate tirul din casă.

„Aşteptăm angajaţii Renel să vină să dea firele jos de pe stâlpi ca să scoatem tirul din casă. Suntem în zonă cu o macara, iar circulaţia se desfăşoară pe ambele sensuri, în condiţii normale“, a precizat Eugen Mănescu, directorul AND, Districtul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII