10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCJP a cerut CNPAS suplimentarea biletelor pentru pensionari

CJP a cerut CNPAS suplimentarea biletelor pentru pensionari

OLT. Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a solicitat în urmă cu o săptămână Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) suplimentarea numărului biletelor de tratament pentru pensionari.

CNPAS a alocat judeţului 290 de bilete pentru seriile cu plecare pe 8-9 şi 10-13 septembrie. Dintre acestea, 194 sunt destinate celei de-a doua serii, 18 pentru litoral, restul pentru munte. Chiar dacă vara a trecut, vârstnicii încă „se bat“ pentru biletele de tratament. Ei au de ales între Saturn, Mangalia, Techirghiol, Voineasa, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Govora, Herculane, Covasna, Tuşnad, Amara, Bala sau Buziaş. „Cererile pentru această perioadă au mai scăzut în comparaţie cu lunile trecute. Avem aproximativ şase mii de solicitări şi tot nu putem să mulţumim vârstnicii. De curând, am solicitat Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale o suplimentare a numărului de bilete de tratament pentru această perioadă, iar acum aşteptăm răspuns“, a declarat directoarea CJP, Silvia Drăghici.

Pensionarii însă refuză să meargă la tratament în staţiunile Amara, Bala şi Buziaş. Deşi biletele sunt puţine, iar solicitanţi – cu miile, aceştia nu vor să îşi petreacă sejurul în cele trei staţiuni amintite. „O parte dintre beneficiarii biletelor de tratament refuză staţiunile Amara, Bala sau Buziaş, dar trebuie să ştie că în primele două se pot trata bolile reumatismale, iar Buziaş este recomandată pentru sistemul cardiovascular“, a mai spus directoarea CJP.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS