17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBraconieri la măcelărit de căprioare

Braconieri la măcelărit de căprioare

Trei gorjeni au fost reţinuţi de poliţie, după ce au fost prinşi la braconaj, două animale fiind deja ucise până la apariţia oamenilor legii.

În timpul desfăşurării unei acţiuni pe raza comunei Scoarţa, în scopul prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, jandarmii gorjeni au surprins trei persoane, care, fără a deţine autorizaţie, au împuşcat un căprior şi o căprioară. Cei trei se aflau la braconat în fondul de vânătoare 20 Curtişoara. În ciuda intervenţiei rapide a jandarmilor, vânătorii de ocazie au reuşit să ucidă cele două căprioare şi chiar să le jupoaie de blană. Profitând de lăsarea serii, amatorii de vânat au dat iama în fondul cinegetic şi au împuşcat cele două animale care le-au ieşit în cale.

Riscă închisoarea

Ilie Pop, de 35 de ani, Mihai Stolojanu, de 32 de ani, şi Daniel Mărăşescu, de 32 de ani, sunt din Târgu Jiu, însă numai unul dintre ei este membru al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, având şi permis portarmă. Permisul i-a fost suspendat, iar arma – confiscată. Braconierii au fost predaţi poliţiştilor din Târgu Jiu, care i-au reţinut în baza unor ordonanţe emise pe 24 de ore, fiind introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Nici unul dintre cei trei nu are antecedente penale, însă pentru fapta comisă riscă pedeapsa cu închisoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU