Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Atacantul român al Fiorentinei i-a încântat pe italieni. Elogii pentru Mutu
„Mutu, regele viola“ este titlul pe care cotidianul Corriere dello Sport l-a pus ieri pe prima pagină a ediţiei sale, dedicându-i un lung articol atacantului român al echipei AC Fiorentina. „Sunt mândru de victoria mea şi sunt fericit că am devenit un exemplu pozitiv. Ca jucător, am fost norocos, încă de tânăr semnând un contract cu Internazionale Milano. Am câştigat mulţi bani. După greşelile din viaţă, am avut norocul să primesc a doua şansă. Acum, pentru mine sunt alte lucruri mai importante decât banii“, a afirmat Mutu. Fostul antrenor Arrigo Sacchi l-a elogiat pe „Briliant“ şi a opinat că internaţionalul român ar putea ajunge unul dintre cei mai mari jucători dacă va fi disciplinat. „Mutu are un talent extraordinar, dar acest talent nu poate fi pus în valoare fără pasiune şi disciplină. L-am avut la Parma şi a făcut un an extraordinar. Dacă va pune pasiune şi va fi disciplinat ar putea ajunge unul dintre cei mai mari jucători“, a spus Sacchi.

Camerunezul Barcelonei a fost externat. Eto’o, indisponibil trei luni
Atacantul camerunez al formaţiei FC Barcelona, Samuel Eto’o, a fost externat marţi seară din clinica unde a fost operat la picior. Medicii au estimat că fotbalistul echipei catalane va fi indisponibil între două şi trei luni. Potrivit planului stabilit de medici, jucătorul se va ohihni în următoarele zece zile, după care va începe perioada de recuperare. Eto’o a fost operat după ce a suferit o ruptură parţială a unui tendon de la piciorul drept. Jucătorul s-a accidentat la doar două minute după ce a intrat pe teren la meciul amical câştigat cu 5-0 de FC Barcelona în faţa formaţiei Internazionale Milano, în cadrul trofeului „Joan Gamper“.

Probleme de efectiv pentru Anglia. Lampard nu va juca împotriva Israelului

Frank Lampard, mijlocaşul echipei Chelsea, s-a accidentat la coapsă şi nu va putea evolua în partida pe care naţionala Angliei o va susţine sâmbătă, pe stadionul Wembley, în compania Israelului, contând pentru Grupa E de calificare la Campionatul European din 2008. Participarea lui Lampard a fost pusă sub semnul întrebării după ce acesta a fost consultat de către staff-ul medical al naţionalei Angliei. Lampard a primit acordul pentru a se reîntoarce la echipa sa de club, în vederea recuperării. Mijlocaşul englez va fi consultat din nou sâmbătă pentru a se vedea dacă va putea evolua în partida cu Rusia, care se va disputa miercuri. Lampard se alătură astfel celorlalţi accidentaţi, David Beckham, Wayne Rooney, Sol Campbell, Aaron Lennon şi Gary Neville. Un alt jucător incert este mijlocaşul echipei Liverpool, Steven Gerrard. În cazul în care selecţionerul Angliei, Steve McLaren, va dori să îl folosească în partida contra Israelului, Liverpool i-a cerut antrenorului englez să îşi asume consecinţele care ar putea avea loc pe termen mediu. Steven Gerrard s-a accidentat în meciul tur contra francezilor de la FC Toulouse, contând pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor. De atunci, Gerrard a evoluat cu infiltraţii.

Argentina, fără trei titulari la amicalul cu Australia. Crespo a declarat forfait
Hernan Crespo, atacantul echipei italiene Internazionale Milano, a declarat forfait pentru meciul amical pe care naţionala Argentinei îl va susţine în compania reprezentativei Australiei, pe 11 septembrie, la Melbourne. Crespo, care nu a putut fi recuperat după accidentarea suferită la Copa America, este al treilea jucător nevoit să renunţe la meciul cu Australia, după mijlocaşul Maxi Rodriguez şi fundaşul Daniel „Cata“ Diaz. Cei 18 jucători convocaţi de selecţionerul Alfio Basile sunt următorii: Roberto Abbondanzieri (Getafe), Oscar Ustari (Getafe), Sergio Romero (AZ’67 Alkmaar) – portari; Gabriel Heinze (Real Madrid), Gabriel Milito (FC Barcelona), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruna), Javier Zanetti, Nicolas Burdisso (ambii Internazionale Milano), Martin Demichelis (Bayern Munchen) – fundaşi; Fernando Gago (Real Madrid), Jonas Gutierrez (Real Mallorca), Javier Mascherano (Liverpool), Kristian Ledesma (Olympiakos Pireu), Federico Insua (CF America) – mijlocaşi; Javier Saviola (Real Madrid), Lionel Messi (FC Barcelona), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Carlos Tevez (Manchester United) – atacanţi.
 
Forul european răsplăteşte federaţiile naţionale. 600.000 de euro de la UEFA pentru FRF

Uniunea Europeană de Fotbal a anunţat ieri că va distribui suma totală de 43,2 milioane de euro ca plăţi de solidaritate către cele mai bine clasate ligi de fotbal din Europa. România va primi 642.000 de euro din partea UEFA, iar suma totală pe care o vor primi ţările care au avut echipe în sezonul trecut al Ligii Campionilor se ridică la 36 de milioane de euro, în timp ce federaţiile care nu au avut echipe în Liga Campionilor vor primi 7,2 milioane de euro. Banii provin din fondul de solidaritate al Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie europeană inter-cluburi. Sumele trebuie cheltuite pentru dezvoltarea echipelor de tineret şi pentru finanţarea diverselor iniţiative. Fiecare asociaţie naţională va primi respectivele sume de bani din partea forului european şi le va distribui unor echipe din prima ligă. Cea mai mare sumă o va primi federaţia din Anglia, 6,5 milioane de euro, urmată de Italia, cu 6,4 milioane de euro, şi Germania, cu 4 milioane de euro. Suma minimă primită de fiecare asociaţie s-a ridicat la 166.700 de euro.

25 la sută dintre „fluieraşii“ brazilieni nu cunosc regulamentul
România nu este singura ţară unde arbitrii de fotbal sunt consideraţi incompetenţi. În Brazilia, situaţia pare mult mai gravă, pentru că 25 dintre cavalerii fluierului nu cunosc regulamentul. Acest lucru a ieşit la iveală în urma unui test la care au fost supuşi 416 arbitri şi asistenţi care oficiază la meciuri din Ţara Cafelei. Nu mai puţin de 36 dintre ei, reprezentând 8,6 procente, au fost excluşi din start şi nu vor mai avea voie să arbitreze deoarece s-a dovedit că nu cunosc nici măcar regulile de bază. Aceştia nu au ştiut să răspundă la întrebări cum ar fi „Care este distanţa dintre punctul de unde se execută un penalti şi linia porţii?“, „Cât durează pauza dintre cele două reprize“?, „Care sunt dimensiunile terenului de joc?“. Alţi 60 de arbitri, adică 14,4 la sută, au fost suspendaţi temporar, pentru că au comis la rândul lor greşeli considerate flagrante la chestionarul pe care l-au completat, ei obţinând note între 5 şi 5,5. Doar 45,1 % dintre arbitri au obţinut note peste 7 şi vor putea oficia la partidele din primele trei divizii ale Braziliei. În schimb, 104 din totalul de 416 au luat note de 6 şi 6,5 şi vor fi nevoiţi să mai dea o probă scrisă pentru a primi undă verde din partea Federaţiei Braziliene de Fotbal.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version