8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Bani pentru Albeni
GORJ. Prefecturia şi Consiliul Judeţean Gorj au solicitat din fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului suma de 20 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea sistemului de alimentare cu apă de la Albeni. Banii sunt necesari pentru construirea unui bazin de acumulare şi pentru punerea în funcţiune a unei reţele de cişmele pentru casele sinistraţilor construite la Câmpu Mare. Şi în prezent sinistraţii sunt alimentaţi cu apă de la cisternă. Alte 8,5 miliarde de lei vechi au fost solicitate de la guvern pentru finalizarea unor lucrări de infrastructură la cartierul de strămutaţi de la Târgu Cărbuneşti.  
Eugen MĂRUŢĂ

Zilele Băleştiului
GORJ.  Localnicii comunei gorjene Băleşti vor sărbători începând de mâine zilele localităţii. Astfel, pe 7, 8 şi 9 septembrie, comuna va îmbrăca straie de sărbătoare, autorităţile pregătindu-le sătenilor trei zile pline cu spectacole de muzică populară şi uşoară. Nu vor lipsi micii, berea, tradiţiile şi obiceiurile populare locale transmise din generaţie în generaţie.
Eugen MĂRUŢĂ

Muncitor decedat la UM Sadu
GORJ. Un muncitor a fost găsit decedat ieri în incinta Uzinei Mecanice Sadu. Laurenţiu Mărgineanu, de 47 de ani, a fost văzut de câţiva colegi de serviciu. Medicul uzinei sosit la faţa locului a solicitat intervenţia unei ambulanţe. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Spitalul din Bumbeşti Jiu.
O echipă formată din poliţişti şi procurori s-a deplasat la Bumbeşti Jiu pentru a investiga condiţiile în care a murit Laurenţiu Mărgineanu. Cazul a fost preluat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, care, la rândul său, a deschis o anchetă. Surse din rândul cadrelor medicale au precizat că bărbatul suferea de epilepsie.
Eugen MĂRUŢĂ

Arestat pentru furt calificat
GORJ.  Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au emis ieri un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Florentin Basarabă, acuzat de comiterea infracţiunii de furt calificat. Propunerea făcută de procurori a fost admisă ieri de instanţă. Florentin Aurelian Basarabă este acuzat, conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, procuror Sorin Tomoiu, că împreună cu alţi doi indivizi, între care şi un minor, a săvârşit mai multe furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu Jiu. În urma săvârşirii infracţiunilor, tânărul a creat un prejudiciu de 7.500 de lei, încă nerecuperat.
Această arestare vine după ce, în urmă cu câteva zile, alte cinci persoane acuzate de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat au fost lăsate în libertate de instanţă, cu toate că aveau la activ 25 de furturi din autoturisme.
Romeo IONETE

Amendă pentru marfă de contrabandă
O femeie din municipiul Vulcan a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Financiare, după ce s-a constatat că vindea ţigări şi cafea de contrabandă. În timpul controlului, la care au participat şi reprezentanţii Poliţiei din Vulcan, femeia nu a putut face dovada cu acte a mărfii ce provenea din Republica Moldova, aşa încât întreaga cantitate i-a fost confiscată. Femeia nu se află la prima abatere de acest gen, iar poliţiştii spun că i s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală. „Am desfăşurat o serie de astfel de acţiuni în ultima vreme pe raza municipiului Vulcan, pentru a stopa contrabanda cu ţigări şi evaziunea pe care unii comercianţi o practică“, a spus Titel Bragaru, comandantul Poliţiei municipiului Vulcan.
Diana MITRACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS