22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalASP a adus auditorii ministerului să-l verifice pe Niţă

ASP a adus auditorii ministerului să-l verifice pe Niţă

OLT. Sarcina de partid se pare că va fi dusă în cele din urmă la bun sfârşit, iar Partidul Naţional Liberal îşi va vedea oamenii în fruntea Spitalului Judeţean, de ieri doi auditori din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice venind să verifice aspectele sesizate de Autoritatea de Sănătate Publică.

„Au venit doi domni de la Audit, să verifice aspectele din sesizarea pe care doamna Diaconescu a făcut-o la minister. Deşi sunt în concediu medical, am anunţat că le stau la dispoziţie, dar mi-au transmis că nu e nevoie să stea de vorbă cu mine, că vor verifica documentele. În sesizare sunt acuzat că nu am organizat concursul pentru postul de director medical, că nu am încheiat contracte de administrare cu şefii de secţie – dar nu puteam să le închei, pentru că nu susţinuseră concursul pe care noi l-am anunţat dar nu s-a putut organiza, că nu am făcut anumite şedinţe de Consiliu Director. Probabil că respectivele persoane nu vor pleca până ce nu vor găsi ceva să pună pe masa ministrului, astfel încât să pot fi demis“, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Mihai Niţă.

Sesizarea trimisă la minister a fost semnată de adjuncta ASP, dr. Victoriţa Diaconescu, soţia deputatului Renică Diaconescu, de ceva vreme membră PNL. Asupra aspectelor cuprinse în sesizare s-a păstrat până acum misterul, directorul ASP, dr. Dana Conea, declarând cu ceva timp în urmă doar că sunt menţionate „o serie de articole ale Legii nr. 95/2006 care au fost încălcate“ şi că aspectele semnalate „sunt de necontestat“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS