12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRabla se dă ca pâinea caldă

Rabla se dă ca pâinea caldă

Cea de-a doua etapă a programului de înnoire a parcului auto a început pe 1 septembrie 2007 şi va dura până pe 12 octombrie, însă la majoritatea comercianţilor auto mari din Craiova locurile alocate sunt aproape epuizate.

Prin programul „Rabla“, repornit pe 1 septembrie, românii au posibilitatea să îşi schimbe maşina veche cu una nouă. Proprietarul unei maşini funcţionale mai vechi de 12 ani, înmatriculată în România, în urma radierii din circulaţie, primeşte pe baza documentelor o primă de casare în valoare de 30 de milioane de lei vechi. Suma este folosită ca avans pentru o maşină nouă.

Cea de-a doua etapă a programului de înnoire a parcului auto constă într-o ofertă de 2.049 de maşini ce se pot achiziţiona prin acest sistem, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu. Câte 170 de autoturisme din gamele Porsche, Citroen, Dacia, Daewoo, Renault – Nissan, Mitsubishi şi Ford, 171 la Opel – Chevrolet, 169 la Hyundai şi Fiat şi 168 de automobile Peugeot sunt disponibile la concesionarii din toată ţara.

Locuri complet sau în mare parte epuizate

 

La trei zile de la relansarea programului „Rabla“, concesionarii auto doljeni mai aveau puţine autoturisme disponibile pentru vânzare prin programul de înnoire a parcului auto. Din cele 170 de locuri pe ţară, 49 de automobile Ford au fost repartizate dealerului local. „Ne-au fost repartizate cele mai multe locuri din ţară, iar până acum am dat cam trei sferturi din maşinile disponibile prin programul Rabla, cele mai căutate modele fiind cele din clasa mică“, a declarat Adrian Mărăşescu, director Plusauto, concesionar Ford. Craiovenii interesaţi de achiziţionarea unui automobil Opel sau Chevrolet s-au grăbit cu actele încă de săptămâna trecută, astfel că la Rucom, dealer Opel – Chevrolet, nu mai există în prezent nici un automobil disponibil pe programul Rabla „Nouă ne-au fost repartizate 24 de locuri şi s-au epuizat complet“, a declarat Mihaela Ciurel, directoare de vânzări la Rucom.

18 automobile Peugeot au putut fi achiziţionate prin cea de-a doua etapă a programului „Rabla“ de la concesionarul doljean, Simode. Conform Alinei Sîntion, responsabil marketing în cadrul Simode, s-au vândut deja zece autoturisme.

 

Trei Loganuri în Craiova

 

Numai trei automobile Logan au fost repartizate concesionarului Dacia-Renault din Craiova, Redac. „Am înţeles că patru automobile Logan repartizate fiecărui concesionar a fost maximul. Noi am avut disponibile trei şi vă daţi seama că s-au epuizat pe loc. Pentru Renault nu am avut nici un loc“, a spus Luiza Scărlătescu, directoare de vânzări la Redac Craiova.

Cele 170 de locuri alocate fabricantului Daewoo ar însemna două maşini repartizate fiecărui concesionar din ţară, conform lui Valeriu Gârlea, purtător de cuvânt Daewoo Automobile România. „Deocamdată nu s-a făcut repartiţia numărului de locuri pentru concesionarii din ţară. Probabil că astăzi (luni – n.r.) nu aţi putea să cumpăraţi un automobil Daewoo prin programul «Rabla»“, a declarat Valeriu Gârlea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS