11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPromovabilitatea la bac a crescut cu două procente

Promovabilitatea la bac a crescut cu două procente

OLT. Rezultatele de la sesiunea din toamnă a bacalaureatului nu s-au schimbat foarte mult după contestaţii, promovabilitatea crescând doar cu două procente, de la 64,73%, la 66,86% în judeţul Olt. Din cele 125 de contestaţii depuse, foarte multe au fost admise, numai că nu toate au adus creşterea notei sau aceasta nu a permis totuşi obţinerea mediei 6 pe total probe pentru a putea fi declaraţi admişi contestatarii.
Din cele 35 de contestaţii depuse la limba şi literatura română, 11 au adus promovarea probei (de la note mai mici de cinci s-au obţinut note peste cinci), în total 23 fiind cazurile în care nota s-a mărit şi unul singur de micşorare a
notei. La matematică, lucrurile
n-au mai stat la fel de bine. Din cele 55 de contestaţii au fost admise doar 18, dintre care 11 au însemnat mărirea notei, iar şapte au adus note mai mici decât cele acordate de prima comisie.
Au fost şi destule situaţii în care diferenţa între nota iniţială şi cea de la contestaţii a fost mai mare de 1,5 puncte, (de la 3,70 la 6,00, de la 3,90 la 6,15 etc.), fiind nevoie să se numească a treia comisie, după cum a declarat vicepreşedintele comisiei judeţene de examen, inspectorul şcolar general-adjunct Gabriel Savu. După a treia evaluare s-a ajuns la concluzia că au greşit primii evaluatori, aşa că nota candidatului a rămas cea în urma contestaţiei, iar evaluatorii iniţiali s-au ales cu interdicţia de a mai corecta la examenele naţionale cel puţin un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS